Prima Donna Hits van het Jaar 1998 (1998)

Belgiƫ
Pop / Dance
Label: PolyGram

1. Scooter - How Much Is the Fish? (3:48)
  2. Vengaboys - Up and Down (3:16)
  3. Steps - 5, 6, 7, 8 (3:23)
  4. K-Ci & JoJo - All My Life (3:46)
  5. Natural Born Deejays - More Salad (In the Bumper Show) (3:39)
  6. Alana Dante - Take Me for a Ride (3:25)
  7. Mark van Dale with Enrico - Water Verve (3:26)
  8. Paul Michiels - One Day at a Time (3:52)
  9. Sash! - Mysterious Times (3:41)

met Tina Cousins

10. Aqua - Turn Back Time (4:08)
  11. Ace Of Base - Cruel Summer (4:07)
  12. Daze - Together Forever (The Cyber Pet Song) (3:04)
  13. Isabelle A - Wie Ben Jij (3:49)
  14. Cecilia Gayle - El Pam Pam (4:00)
  15. 2 Unlimited - Edge of Heaven (4:14)
  16. Karen Ramirez - Looking for Love (3:53)
  17. Ultra Naté - New Kind of Medicine (3:36)
  18. Mousse T. vs. Hot 'n' Juicy - Horny '98 (3:11)
  19. Jennifer Paige - Crush (3:20)
  20. B*Witched - C'est la Vie (2:53)
  21. Five - Got the Feelin' (3:28)
  22. S.O.A.P. - This Is How We Party (3:19)
  23. Boyzone - Baby Can I Hold You (3:15)
  24. Dario G - Carnaval de Paris (4:00)
  25. The Tamperer - Feel It (3:20)

met Maya

26. CB Milton - What About Me (3:54)
  27. Opium - Een Vrouw (4:06)
  28. Espen Lind - When Susannah Cries (3:39)
  29. Fiocco - Spread the Word Around (3:23)
  30. Marshall Masters - I Like It Loud (3:38)

met The Ultimate MC

31. Lighthouse Family - Raincloud (4:02)
  32. Huff & Herb - Feeling Good (3:44)
  33. Yasmine - Meisjes aan de Macht (3:34)
  34. Bus Stop - Kung Fu Fighting (3:28)

met Carl Douglas

avatar van Arno
Ik moet bij Turn Back Time van Aqua ineens heel hard aan Magdalena Bay denken. Wat jij Gretz. Zouden Mica en Matthew echt de mosterd gehaald hebben in Denemarken? Of ligt het vooral aan de stem?

avatar van tnf
tnf
Hoog Hit Explosion-gehalte heeft dit - maar dan legaal. Erg hoogstaand oogt het geheel niet.

Maar destijds luisterde ik zeer regelmatig naar de Belgische hitparade (de Studio Brussel-variant 'Hit 50'; ondanks de afzender geen alternatieve lijst), en ongeveer de helft van de nummers die hier op staan heeft destijds iig m'n cassettebandjes gehaald.

Het liedje van deze twijfelachtige versie van 2 Unlimited is een beter liedje dan die andere singles die ze uitbrachten, maar alsnog haalde het bovengenoemde bandjes destijds níet. Puur muzikaal had het er naadloos tussen gepast, maar blijkbaar voelde het ook toen al niet goed.

avatar van Arno
Ben deze verzamelaar in de auto aan het herontdekken na pakweg een kwart eeuw. Destijds was dit een van mijn favoriete cd's, helemaal stuk gedraaid. Cd 1 heb ik intussen uitgeluisterd. Dat viel niet te best mee. De meeste nummers hebben de tand des tijds niet goed doorstaan (Alana Dante, Daze) of zijn ronduit vreselijk (K-Ci & Jojo, Paul Michiels). Maar daar staat tegenover dat sommige songs gewoon nog altijd knallen als vanouds. Ik werd helemaal week bij Mysterious Times en Turn Back Time. En zelfs die More Salad in the Bumper Show, waar ik nul verwachtingen van had, bleek reuze mee te vallen.

Op het eerste zicht ligt het niveau van cd 2 nog wat hoger - ik kijk al uit naar mijn hereniging met The Tamperer en Maya - dus misschien maak in van m'n 2,5* nog wel een 3.