Tribulation - Where the Gloom Becomes Sound (2021)

Zweden
Label: Century Media

1. In Remembrance (6:50)
  2. Hour of the Wolf (4:31)
  3. Leviathans (4:54)
  4. Dirge of a Dying Soul (5:08)
  5. Lethe (2:12)
  6. Daughter of the Djinn (5:34)
  7. Elementals (3:30)
  8. Inanna (4:37)
  9. Funeral Pyre (4:22)
  10. The Wilderness (6:39)
avatar van namsaap
Het is zo langzamerhand tijd om de eindejaarslijst op te maken. Daarom luister ik alle 2021- releases die ik in huis heb gehaald nog eens om het gehoor op te frissen en te zien of mijn standpunt ten aanzien van het album is veranderd.

Op Where The Gloom Becomes Sound vervolgt Tribulation het pad dat de band met Children Of The Night en Down Below is ingezet. Gitaargerichte Gothic Rock die steeds meer tegen het geluid van een band als Ghost aanleunt, zij het wat steviger. Ten tijde van de release van dit album was ik wat teleurgesteld in het gebrek aan vernieuwing op dit album, maar ik moet bekennen dat mijn waardering voor dit album absoluut is toegenomen. Met name de immer elkaar aanvullende gitaarpartijen van Hultén en Zaars zijn een lust voor het oor. Het gitaargeluid, dat wat directer klinkt dan op de twee vorige albums, is sowieso uitstekend.

Ik ben benieuwd hoe de band zich ontwikkelt na het vertrek van Jonathan Hultén.

Score: 79/100

1. Tribulation - Where The Gloom Becomes Sound (79)
2. Therion - Leviathan (78)
3. Dread Sovereign - Alchemical Warfare (68)

Mijn kennismaking met deze Zweedse band en wat voor een. Ben zelf geen black metal liefhebber maar gelukkig is dat inmiddels redelijk ver weg ja. Na het eerste nummer was ik al om, na de hele lp kwam ik woorden te kort. Steengoede songs, fijn gitaarwerk en sferische songs deels. Toegankelijk zeker voor iemand als ik ja. Melodieus, kortom erg sterk album. Op zoek naar meer dus...donkere plaat geworden, met voldoende melodie en sfeer, zo hoor ik het graag