Cory Hanson - Pale Horse Rider (2021)

Folk / Rock
Label: Drag City

1. Paper Fog (4:29)
  2. Angeles (5:01)
  3. Pale Horse Rider (4:05)
  4. Necklace (1:47)
  5. Bird of Paradise (3:26)
  6. Limited Hangout (3:30)
  7. Vegas Knights (2:18)
  8. Surface to Air (1:10)
  9. Another Story from the Center of the Earth (7:53)
  10. Pigs (5:09)
avatar van erwinz
Volledige recensie op de krenten uit de pop:
De krenten uit de pop: Cory Hanson - Pale Horse Rider - dekrentenuitdepop.blogspot.com

Cory Hanson heeft een album gemaakt vol lome en vaak licht psychedelische Americana, die herinnert aan de hoogtijdagen van de 70s countryrock, maar die ook zeker eigentijds klinkt

Ik was niet bekend met het solowerk van Cory Hanson en nauwelijks bekend met het werk van zijn band Wand, maar het tweede soloalbum van de Amerikaanse muzikant is een album dat ik vanaf de eerste keer horen koester. De muzikant uit Los Angeles citeert uit de countryrock uit de jaren 70, maar sluit ook aan bij de singer-songwriter muziek uit dezelfde periode en is bovendien niet vies van psychedelica of andere accenten. Het levert een album op dat afwisselend nostalgisch en eigentijds klinkt en dat wat mij betreft mooier en mooier wordt. De instrumentatie is bijzonder fraai, de songs aansprekend, de zang op een of andere manier bijzonder. Prachtig album.

avatar van musicfriek
Zwaagje schreef:
Een hele mooie eigen stijl ingekleurd met traditionele instrumenten en muziek stromingen. Ik moet dit album wel de tijd geven voordat ik stem. Er is een hoop te ontdekken in dit album.
Komen we elkaar weer tegen

Ben ook nog steeds bezig met ontdekken, album heeft echt veel te bieden. Hoe Paper Fog zich uiteindelijk ontvouwt is echt prachtig, typisch psychedelische folk.

Maar ook voor liefhebbers van melancholische folk is dit album zeer aan te raden. Pale Horse Rider blijft nog steeds mijn favoriet met die briljante videoclip. Gelijk bij de eerste seconden word je helemaal in dat nummer 'gezogen' door het intro met die piano. De ontlading van de muziek op 3:24 is echt zo intens mooi

Another Story from the Center of the Earth is mijn andere favoriet, ja die Cory is gewoon een muzikaal genie.