David Bowie - No Trendy Réchauffé (2020)

Alternatieve titel: Live Birmingham 95

Label: Parlophone

1. Look Back in Anger (4:44)
  2. Scary Monsters (And Super Creeps) (5:20)
  3. The Voyeur of Utter Destruction (As Beauty) (5:08)
  4. The Man Who Sold the World (3:39)
  5. Hallo Spaceboy (5:19)
  6. I Have Not Been to Oxford Town (4:22)
  7. Strangers When We Meet (5:00)
  8. Breaking Glass (3:52)
  9. The Motel (6:30)
  10. Jump They Say (3:37)
  11. Teenage Wildlife (6:41)
  12. Under Pressure (4:33)
  13. Moonage Daydream (5:38)
  14. We Prick You (4:22)
  15. Hallo Spaceboy [Version 2] (6:18)
Besteld

MrB
binnen

avatar van Lontanovicolo
Mooi "Live" document met een Bowie onwaardige hoes, spijg-lelijk !!!

Ik denk niet dat er 1 mooie hoes bij de 6 live lp’s zal zitten . Maar de muziek is wel bom ben benieuwd naar deze.

avatar van rbbrbass
René R schreef:

Ik vond de eerste hoes niet verkeerd en de volgende, LiveAndWell.com, is ook een behoorlijke verbetering van de cd versie uit '99.

Vindt het toch maar magertjes t’is de muziek die telt

Ik was te laat voor de eerste twee afleveringen van BLA en kan ze nu nog enkel tegen schandalige prijzen kopen. Is het de aanschaf waard (ben grote Bowie fan en heb al de normale edities van zijn werk) ?

avatar van gigage
Ik ben een enorme fan van de Lorelei Rockpalast performance van de Outside zomer tour 1996. Is die al eens uitgebracht? Deze lijkt het dichtste in de buurt te komen qua bezetting en songkeuze, niet?

avatar van Roxy6
Voor zover ik weet is dat concert nooit uitgebracht, niet officieel althans, wellicht als bootleg?

Deze concertregistratie is echter buitengewoon goed!

avatar van gigage
Ik heb het '96 Rockpalast concert nog even ge-tubed maar het blijkt niet een al te beste geluidsopname te zijn. Het verschil met deze '95 release los van de set list is dat hier zowel Alomar als Gabrels de gitaarverplichtingen vervullen in tegenstelling tot alleen Gabrels in '96.
Afijn, No Trendy Réchauffé is een prima live registratie met een niet optimale geluidsmix maar daar luister je wel makkelijk doorheen.

avatar van papat
Ik heb destijds de gehele serie brilliant live adventures gemist. Was een tijdje moeilijk verkrijgbaar, maar ik zag ze nu redelijk goedkoop voorbij komen op vinyl. Ik heb er twee besteld, beide van concerten die uit dezelfde periode komen als concerten waar ik bij ben geweest.

De eerste is deze. Destijds deed Bowie de Willem Alexanderhal (of iets dergelijks, was volgens mij gewoon de jaarbeurs) aan in Utrecht. Voor het eerst dat ik hem zag. Weinig grote hits, veel van 1. Outside. Een album dat ik altijd erg leuk heb gevonden. Setlist in Utrecht leek erg op dit album.

Kwaliteit van de opnamen vind ik prima. Ik las dat het niet top zou zijn. Uitvoering van de nummers is over het algemeen goed. Sommige oudere nummers vind ik wat minder, zoals The man who sold the world. Leuk om dit weer terug te horen. Vooral Reeves Gabrels gaat af en toe lekker los op zijn gitaar.