De albums van Joseph Williams en Steve Lukather zijn op dezelfde dag verschenen en zelfs als bundel te koop. Beide hebben vanzelfsprekend ook op elkaars albums meegespeeld en staan samen op de foto die 'onder' de cd zichtbaar is (beide albums hebben daar dezelfde foto staan). Ook is het artwork vergelijkbaar. Je kunt ze dus zien als Siamese tweelingalbums
Lukather schiet lekker uit de startblokken met de rocker 'Along for the Ride', met backing vocals van .... inderdaad Joseph. Ook Toto maatje David Paich speelt (op bijna elk nummer) mee. Op drums Gregg Bissonette, en ook die kennen we van live-optredens van Toto.
'Serpent Soul' is een lekker blues/jazz/rocknummer met een hoofdrol voor de toetsen bespeeld door David Paich en Jeff Babko die we kennen van Jimmy Kimmel Live. 'The Low Spark of High Heeled Boys' is de eerste van 3 covers. Ik ken het origineel van Traffic niet, maar deze versie bevalt me wel.
Op een soloalbum van Lukather hoort natuurlijk een instrumental te staan. Hij tovert op het sfeervolle 'Journey Through' heerlijke klanken uit z'n gitaar die altijd onmiskenbaar Luke zijn. Het nummer schijnt in 1 take op de plaat te zijn gezet.
De tweede cover 'Welcome to the club' is een nummer van Eagles gitarist Joe Walsch. Het komt van zijn soloalbum 'So What' uit 1974 dat hij maakte net voordat hij lid van Eagles werd als vervanger van Bernie Leadon. Vooral het instrumentale laatste deel van het nummer is heerlijk.
Titelnummer 'I found the sun again' is een midtempo ode aan zijn huidige vrouw, die hem weer levensvreugde en het plezier in muziek maken terug gaf.
Eerste single 'Run to Me' is een catchy popnummer geschreven door de Toto leden Lukather, Paich en Williams. Het bevat tevens de herkenbare drumfills van Ringo Starr. Ook Williams zingt weer mee, die ook tekende voor het arrangement. Lekker nummer.
Het album wordt afgesloten met de 3e cover 'Bridge of Sighs' (een brug in Venetië). Net als bij de vorige twee nummers ken ik het origineel (van oud Procol Harum-lid Robin Trower) niet. Ik kan het dus niet vergelijken, maar vind het wel een typisch Lukather nummer dus snap de cover wel. Hij laat z'n gitaar in ieder geval heerlijk gelden op deze track.
De volgende stap voor Lukather is samen met Williams een nieuw Toto avontuur te starten onder de naam
The Dogz of Oz. De volgende reïncarnatie van de band.
Zwaagje schreef:
Ik had liever gezien dat ze alle muzikaliteit hadden gebundeld en een nieuw Toto album hadden gemaakt. Het Williams album en deze zijn niet slecht natuurlijk,maar gebundeld had er misschien nog meer in gezeten.
Ik kan me hier wel in vinden. Beiden hebben ze een prima soloalbum gemaakt, met medewerking van (oud) Totoleden. Was inderdaad benieuwd geweest wat de bundeling van krachten had opgeleverd, aangezien de meest recente Toto nummers me erg goed bevielen.