Anda Volley - Inside the Ghost Machine (2014)

geen stemmen

Rock / Electronic
Label: Fantastic Pink Tie

1. Water Is Heavy (3:18)
  2. Laura Inside the Ghost Machine (3:33)
  3. Torch the Countryside (3:03)
  4. If I Turn Into a Black Rose (3:16)
  5. Star of the Unborn (3:22)
  6. Idol (3:34)
  7. King Yellowman (3:23)
  8. Day Unfolding Within (3:15)
  9. Idol [Sonic Remix] (3:34)
avatar van ZAP!
Ergens tussen (een wat bedaarde) Sonic Youth en Kristin Hersh (debuutplaat) met wat vleugjes electronic (triphop wordt op Discogs gemeld, maar dat hoor ik eigenlijk alleen echt in tracks 7 en 8 ), dat is wat ik ter referentie in het kort over Anda Volleys debuut kan vertellen. Zo goed als de aangehaalde artiesten wordt het niet, maar ik vind dit zeker geen misselijke indie / singer songwriter plaat.

Ik kwam haar ooit tegen op Soundcloud, waar ik toen af en aan leuk contact met haar had over haar muziek en mijn cut & paste geknutsel). Dat is alweer even geleden, maar ik kreeg vandaag toch nog een update van bandcamp dat er nieuw werk van haar was (met een dead link, maar uiteindelijk wel gevonden), waar ik deze ook aangeschaft had.

Dit is in elk geval iets waar ik niet meteen actief naar op zoek ga, maar eenmaal ertegenaan gelopen, dan blijf ik met gemak een hele plaat (slechts een half uur) hangen. Fijne melodieën, aangename stem, leuke liedjes met wat elektronische en noise aanvullingen. Als dit je aanspreekt, probeer het eens, zou ik zeggen @bandcamp.

Een nette acht (maar geen cijfer, want ik doe alleen tienen, vooralsnog).