Tom Angelripper - Ein Schöner Tag (1996)

Duitsland
Label: GUN

1. Kreuzberger Nächte (2:52)
  2. Schnaps, das War Sein Letztes Wort (3:00)
  3. Diebels Alt (2:52)
  4. Es Gibt Kein Bier Auf Hawaii (3:40)
  5. Trink, Trink, Brüderlein Trink (2:56)
  6. Delirium (2:04)
  7. Medley (2:14)
  8. Caramba, Caracho, ein Whisky (2:19)
  9. Ein Prosit der Gemütlichkeit (0:33)
  10. When the Beer Goes Marching In (0:14)
  11. In München Steht ein Hofbräuhaus (5:04)
  12. Der Teufel Hat den Schnaps Gemacht (3:12)
  13. Es Soll Keiner Sagen, Wer Trinkt... (2:48)
  14. Poppybar (3:29)
  15. So ein Tag, So Wunderschön Wie Heute (1:08)
avatar van B.Robertson
Party metal van Sodom baas Tom Angelripper. Heerlijke muziek als je je ogen nog niet helemaal open hebt. Tot m'n grote verrassing is opener Kreuzberger nächte later gebruikt voor Brabantse nachten zijn lang van Arie Ribbens. Tenminste daar ga ik vanuit. Bij Tom zijn versie staat Beppo Pohlmann als auteur vermeldt. Bij Arie is dat B. Pohlmann/ J. Blenco. Angelripper zijn muziek is simpel van opzet. Gezellige, stevige meebrullers met weinig echte hoogtepunten.
Es gibt kein bier auf Hawaii is één van de leuksten. Lekker vlot gebeuk met schreeuwerige zang. Met als zevende nummer een medley komt de sfeer er pas echt goed in. Caramba, caracho, ein whisky is een waanzinnige partysong . Ein prosit der gemütlichkeit en When the beer goes marching in zijn korte, inleidende deuntjes naar het beste nummer van de schijf: In München steht ein hofbräuhaus. Razendsnelle metal met als afwisseling een oergezellig walsje met accordeon. Echt klasse.
Daarna zakt het peil weer terug naar leuk maar niet bijzonder.
Het afsluitende So ein tag, so wunderschön wie heute is de moeite waard om eens op repeat te zetten. En na een keer of wat dit liedje te hebben gehoord wordt het tijd voor iets serieus in de speler.
Een aardig album van de heer Angelripper. Geschikt voor feestjes, melige momenten en ideaal om goed mee wakker te worden.

avatar van Eddie
Ik kan me nog herinneren dat ik hem eens op dynamo heb gezien, ik meen in 1998. wat en drama was dat zeg, all Duitsers gingen helemaal loos op de muziek van dhr angelripper, mij kon het destijds niet echt bekoren.

avatar van Don Cappuccino
Ik heb 2 nummers van het concert van Dynamo ´98 op videoband, kwam toen op TMF, maar dat was echt erg!!!

avatar van B.Robertson
Jammer, dat staat niet toevallig even op You Tube. Wel genoeg andere opnamen en die zeggen al genoeg. Onkel Tom heeft meer van dit soort platen gemaakt maar één lijkt me eerst wel genoeg.