Mick Abrahams - Hoochie Coochie Man (2013)

1 stem

Blues / Rock
Label: Secret

1. Hoochie Coochie Man (4:27)
  2. She's Into Something (4:20)
  3. Sunday Drivin' (4:33)
  4. What Am I Living For (4:25)
  5. Cornbread and Peas (4:10)
  6. Poor Boy (3:29)
  7. You Shook Me (3:47)
  8. Roadroller (3:12)
  9. Used to Being Down (5:40)
  10. Medication Blues (4:25)
  11. Three Days at Four (5:13)
  12. G.B.N.H.S. Blues (5:24)
  13. Take a Good Look Woman (5:07)
  14. I Ain't Never (4:34)
  15. Stormy Monday (6:45)
avatar van RonaldjK
Bluesalbum van gitarist en zanger Mick Abrahams, die bekend werd bij Jethro Tull en zich op dit album volledig op zijn lievelingsgenre richt. Hoochie Coochie Man staat te boek als een verzamelaar. Ik snap niet waarom, kwam deze nummers niet eerder tegen in zijn discografie. De opnames dateren uit 2004 en '05, maar bleven vooralsnog op de plank liggen.
Online vond ik geen credits of namen van deelnemende muzikanten, de muziek moet dus volledig het verhaal vertellen. Dat hier covers worden gecombineerd met eigen werk, voel ik aan mijn water...

De man heeft een volle, ronde gitaartoon, die er in de elektrische nummers uitspringt. De eerste twee nummers, het titelnummer en She's Into Something, zijn uptempo met blazers, daarna volgt instrumentaal Sunday Drivin' waarin hij zijn gitaarpartijen dubbelde. Dan volgen het langzame What am I Living For en het akoestische Cornbread and Peas (cover van Sonny Terry and Brownie McGhee, zo vond ik) met daarin traditionele black gospelzang. Bij de shuffle van Poor Boy valt Abrahams' pakkende akoestische gitaarsolo op. Abrahams heeft zo in slechts zes nummers al een breed bluesspectrum bestreken.

Op deze gevarieerde wijze zet het album zich voort met traditionele blues, waarbij opvalt dat Roadroller een liveopname is. Naast blazers is de mondharmonica uiteraard ook een optie, zoals bijvoorbeeld Medication Blues bewijst.
Een beetje fanatiek bluesliefhebber kan dit blind aanschaffen en zal uren kunnen genieten van deze vijftien nummers.

Uit dezelfde periode als deze opnamen stamt een album met Blodwyn Pig. Op naar Pigthology, waar de originele groep uit 1969- '70 klinkt plus voormalig drummer van Jethro Tull Clive Bunker.