menu

Deep Purple - New Live & Rare (1977)

mijn stem
4,50 (1)
1 stem

Verenigd Koninkrijk
Rock
Label: Purple

  1. Black Night [Live Version] (4:54)
  2. Painted Horse (5:18)
  3. When a Blind Man Cries (3:30)
totale tijdsduur: 13:42
zoeken in:
avatar van B.Robertson
Na ontbinding van Deep Purple in 1976 verschenen er in die tweede helft van de jaren 70 op het officiële Purple Records de nodige 7" EP's met exclusief materiaal, al dan niet voordat het op een verzamelelpee stond en in ieder geval lang voordat er CD-bonustracks waren.

Black Night is een outtake van Made in Japan en de B-kant van Woman from Tokyo. Op LP te vinden op 24 Carat Purple ('75) en Power House ('77). Met compleet intro voor het eerst op de bonusdisc van de remaster van Made in Japan.

Painted Horse is een outtake van Who Do We Think We Are en verscheen voor het eerst op LP op Powerhouse.

When a Blind Man Cries haalde Machine Head niet maar werd de B-kant van Never Before. Op Lp te vinden op Mark I & II ('73) en The Anthology ('85).

New, Live & Rare werd later een Japanse verzamel-CD en de titel werd gebruikt voor een CD uit 2004 met wat liverestjes in een serie oud livemateriaal, verzorgt door Purple Records.

avatar van musician
4,5
Grappig.
Ik heb deze EP, ooit in Engeland gekocht. Toch een soort van zeldzaam.

De pijp moest uiteraard blijven roken, of ze van de magere verkopen hier nu rijk van zijn geworden....
Je zou Black night live van het 24 carat Purple ten tijde van het verschijnen van deze verzamelaar (1975) hebben verwacht.

De b-kant met de twee studio opnamen kraken enigszins, maar dat is ook precies mijn bezwaar tegen een EP op 45 toeren. Geen slechte nummers op zich, de rockballad When a blind man cries had van mij zo naar het volgende album van DP mogen worden doorgeschoven.

Wel goed dat het nu op Mume staat.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:16 uur

geplaatst: vandaag om 15:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.