Danny L Harle - Harlecore (2021)

Dance
Label: Mad Decent

1. DJ Danny - Where Are You Now (3:41)
  2. MC Boing - Boing Beat (1:32)
  3. DJ Mayhem - Interlocked (2:46)
  4. DJ Ocean - Ocean's Theme (3:49)
  5. DJ Danny - On a Mountain (3:06)
  6. MC Boing - Piano Song (1:40)
  7. DJ Danny - Do You Remember (3:23)
  8. DJ Mayhem - All Night (2:57)
  9. DJ Danny - Take My Heart Away (3:05)
  10. DJ Ocean - For So Long (4:18)
  11. DJ Mayhem - Shining Stars (3:01)
  12. MC Boing - Car Song (1:31)
  13. DJ Danny - Ti Amo (2:43)

met MC Spirits

Hyped.

Ik lees ergens anders een tracklist met andere artiesten:

1. DJ Danny: ‘Where Are You Now’
10. DJ Ocean: ‘For So Long’
11. DJ Mayhem: ‘Shining Stars’
12. MC Boing: ‘Car Song’
13. DJ Danny: ‘Ti Amo’

Zijn waarschijnlijk allemaal aliassen van hem of samenwerkingen (MC Boing = Danny + Lil Data).

Boing Beat en On a Mountain zijn al te beluisteren. Ben benieuwd. Heb wel zin in een keihard partyalbum van Huge Danny.

avatar van musicfriek
Oh, apart, had de tracklist van i-tunes genomen en daar stond het niet zo.

avatar van Teunnis
Het is vrij typisch dat ze hier lekker inconsistent mee zijn.

Bandcamp doet het ook weer net even anders.

Voor nu staat het zo wel prima lijkt me. Misschien dat ik een correctie indien als er wat meer duidelijkheid is.

Volgens mij is het concept van het album dat Danny L Harle een clubavond organiseert met allerlei verschillende dj's, waarbij die dj's allemaal stiekem hemzelf + optioneel een andere producer zijn. Zo is DJ Mayhem te linken aan Hudson Mohawke en zal DJ Ocean wel met Caroline Polachek (Ocean of Tears) zijn.

Er is ook een Discord-pagina die een virtuele club moet voorstellen, inclusief wachtrij, rookruimte en een bouncer.

Teunnis schreef:
en zal DJ Ocean wel met Caroline Polachek (Ocean of Tears) zijn.

aerobag

avatar van aerobag

Ik zou het niet weten teunnis, maar dit album heeft nu wel mijn aandacht.

DJ Caroline

Die album roll-outs in de digitale omgevingen vind ik wel gaaf gevonden

aerobag
Ocean's Theme - YouTube

De rest staat ook op YouTube. Ik zal even clipjes toevoegen.

avatar van Rain King
wel gekke plaat

avatar van Edgar18
Intrigerend plaatje. De scheidslijn tussen goed en fout is flinterdun, maar Danny L Harle slaagt erin bijna foutloos over het koord te manoeuvreren. Enkel de bijdrages van DJ Ocean doen voor mij wat afbraak aan het geheel. Ze zijn saai, en halen de vaart er (te veel) uit.

avatar van McSavah
Boing Beat is het beste ooit

avatar van Teunnis
Legendary mates all in the same room.

avatar van madmadder
Hier wordt een mens toch spontaan manisch van. Anderhalve keer gehoord maar nu al verslaafd.

avatar van Masimo
madmadder schreef:
Ja, precies, ik boing hier nu al het hele weekend.

avatar van Teunnis
Ik begin ook enorm verslaafd te raken aan h̶e̶r̶o̶ï̶n̶e̶ Ti Amo. Sowieso is de replayvalue verrassend hoog.

avatar van Masimo
Als ik zo vrij mag zijn, ook hier nog even het bericht dat Teunnis over de plaat schreef (het zette mij aan om het album te beluisteren):

Teunnis schreef:
Harlecore is een conceptalbum waar vier huis-dj’s elk hun eigen zaal hebben en elk hun eigen stijl. Je kunt er daadwerkelijk rondhangen: HARLECORE. Wel geinig om een beetje rond te kijken. Ik hoop dat ze die virtuele club nog een keer gaan gebruiken voor een liveset o.i.d. Anyway, wie zijn de vier huis-dj’s?

- DJ Danny is het karakter van Danny L Harle, het brein achter Harlecore. DJ Danny is een goddelijk wezen, bestaande uit puur licht. De muziek zou ik omschrijven als euforische trance. Hij heeft vijf nummers op het album, alle vijf raak, alleen het laatste nummer wat discutabel (vooral omdat de tekst voor het grootste gedeelte bestaat uit “Ti amo eroina”). [EDIT MASIMO: Maar daar is Teunnis op teruggekomen, zie bericht hierboven[/EINDE EDIT MASIMO] Maar zeker de drie nummers in het middenstuk zijn formidabel. H U G E Danny in optima forma.
- MC Boing is het karakter van Danny L Harle & Lil Data (PC Music). MC Boing is een blauw mannetje met altijd een koptelefoon op zijn hoofd en ook altijd in feeststemming. Zijn lichaam is van verend materiaal, dus hij stuitert continu in het rond. MC Boing is nu al een memegrootheid. Piano- en autoverkopen schieten de lucht in. De drie nummers op het album zijn extreem energiek en hyperactief. Alle drie hoogtepuntjes.
- DJ Mayhem is het karakter van Danny L Harle & Hudson Mohawke (o.a. bekend van het duo TNGHT, maar vooral werkzaam als onderdeel van het productieteam van Kanye Wests G.O.O.D. Music). DJ Mayhem is een altijd agressieve demonenbeest. Zijn muziek zou je kunnen indelen in de categorie hardstyle / gabber. Ook DJ Mayhem heeft drie nummers op het album. Iets wisselender van niveau, maar ook hier weer heerlijk energiek en All Night is een flink hoogtepunt.
- DJ Ocean is het karakter van Danny L Harle & Caroline Polachek (aerobag schijnt haar al te hebben gedibst). Een reusachtige en mysterieuze kwal. Helaas is dit wat minder uitgevallen dan het op papier leek. Met haar stem (zonder tekst) en synths maakt DJ Ocean ambient / new age. Het is iets te veel richting flauwe new age uitgevallen. Gelukkig zijn het maar twee nummers.

Overigens bestond Club Harlecore in het pre-coronatijdperk daadwerkelijk. Danny organiseerde met gelijkgestemden rave-/gabberavonden in een of andere club in Londen.

En tot slot: afgelopen weekend draaide Danny een set in de radioshow Diplo and Friends. Danny is ook daadwerkelijke hele goede vrienden met Diplo. Was een heerlijke set, hier nog een tijdje terug te luisteren: Diplo and Friends - Danny L Harle in the Mix - BBC Sounds - bbc.co.uk

avatar van AOVV
Masimo schreef:

Het staat je vrij zo vrij te zijn.

Ik moet deze overigens ook nog 'ns door de speakers jagen!

avatar van Teunnis
Nog een correctie op mijn eigen bericht: Die Harlecore-avonden hebben ook plaatsgevonden in de VS en Europa. Dat is destijds langs me heen gegaan. Jammer, want o.a. Amsterdam is aan de beurt geweest.

avatar van aerobag
Ik weet niet of ik de enige ben, maar ik krijg hier nostalgische vibes van. Dit neemt mij terug naar die middelbare school-era club-avonden, waar je een beetje van je cola stond te slurpen (misschien stiekem een breezertje gekregen van iemands oudere broer). Ongemakkelijk waagde je aan wat pasjes en nog ongemakkelijker stapte je op op een bakvis af. Ondertussen stond de lokale DJ met veel trots zijn lijstje van hardcore en trance af te draaien. Van die kneuterige, hormonale avonden was dit de soundtrack voor mijn gevoel

Er was dan ook weer die ene kerel in je vriendengroep die daar dan helemaal op los ging en net iets te goed was in die hakpasjes, alsof hij dat dagelijks voor zien spiegel stond te oefenen.

avatar van trebremmit
Bijzonder, dit verschilt toch niks van al die edm artiesten? Nu ook allemaal naar Hardwell gaan luisteren!

trebremmit schreef:

Dit is semi-ironisch, daar scoor je punten mee

avatar van trebremmit
Wat is er semi-ironisch aan de muziek? Volgens mij vind deze artiest die genres best wel tof, het is niet dat hij het belachelijk maakt toch?
De act zou kunnen, maar die heb ik nooit gezien.

avatar van Koenr
Ik vind het een hele vreemde vergelijking. Dit leunt voor mij qua feel en luister-ervaring veel dichter tegen happy hardcore aan dan tegen iemand als Hardwell.

Hier zit hoorbaar ontzettend veel plezier en liefde in, terwijl Hardwell's muziek in vergelijking bloedserieus en gewichtig klinkt. Ironisch is wellicht niet het juiste woord, maar het is humoristisch, zelfbewust en nostalgisch.

avatar van trebremmit
Nou ja dat hele edm is natuurlijk een opvolger van de eurodance en happy hardcore.

avatar van Koenr
Klopt, maar wel een opvolger die alle fun en speelsheid uit die genres heeft gesloopt.

avatar van Teunnis
Het is inderdaad vooral heel erg veel fun (en zonder ironie - althans voor mij).

Iets als Alice Deejay - Better Off Alone is toch ook gewoon ontzettend genieten, zonder dat je daar heel ironisch over hoeft te doen? Dune: daar hoeven we toch ook niet meer neerbuigend over te doen? Dat is ook het hele punt van PC Music: humor, hyperbolen, zelfspot, etc. maakt je muziek niet ineens minderwaardig. Het zijn stijlfiguren die je kunt toepassen. Luister nog eens goed naar Boing Beat zou ik zeggen (en let zowel op de afwerking in de productie als de tekst). Dat het gecreëerde karakter MC Boing ook nog eens hilarisch is, maakt het nummer voor mij niet minder. Sterker nog, naast dat we nummer geweldig geproduceerd is, krijg je er ook nog gratis een dot humor bij. De kundigheid van Danny L Harle staat voor mij echt buiten kijf. Als je het zonder humor eens wilt horen, hier wat luistertips:

Danny L Harle - Blue Angel (feat. Clairo) - YouTube
Danny L Harle - Ashes of Love (Official Video) ft. Caroline Polachek - YouTube

Of als je definitief overtuigd wilt worden van zijn productieskills:

Texcore x Harlecore - Dreaming [Official Video] - YouTube

Hardwell ken ik niet zo goed, maar wat ik van hem heb gehoord is toch wel wat platter en voornamelijk zielloos. Maar het zou goed kunnen dat ik zijn echte hardstyle-werk best kan waarderen.

Ik vind trouwens ook dat je het niet helemaal op nostalgie moet gooien. Het is een herijking van de benoemde (en beschimpte) genres. Wat was het dat we er destijds zo hard op gingen en hoe kun je dat hedendaags toepassen?

Triggered.

avatar van Teunnis
Nog een laatste flart meltdown:

Kijk eens naar de co-artiesten (Lil Data, Hudson Mohwake en Caroline Polachek); dan kan het haast al niet dat dit niks verschilt met al die edm-artiesten.

avatar van trebremmit
Maar happy hardstyle en dergelijke was ook gewoon lopende band werk toentertijd, een formule om hits te scoren net als als hardwell. Waarom dat dan meer een ziel of fun heeft ontgaat mij een beetje.

trebremmit schreef:
Maar happy hardstyle en dergelijke was ook gewoon lopende band werk toentertijd, een formule net als als hardwell. Waarom dat dan meer een ziel of fun heeft ontgaat mij een beetje.

Ook genoeg spul dat geen lopendebandwerk was. Dit is ook geen lopendebandwerk.

avatar van trebremmit
Jij noemde alice deejay, waar wessel van diepen de producer van was. De hardwell van de jaren negentig, net zo zielloos of zielvol, leuke nummers gemaakt maar vooral om hits te scoren. Dat bedoel ik een beetje. Als je echt zielvolle producties wilt vinden uit die tijd moet je niet bij happy hardcore en dergelijke zijn.
Doet verder niks af aan deze plaat, de man zal er wel oprecht plezier aan hebben.

trebremmit schreef:
De act zou kunnen, maar die heb ik nooit gezien.

Niet belachelijk maken, maar er kleeft in mijn beleving wel een speelse en goedbedoelde tongue-in-cheek gehalte aan