Jim - Vrij (2007)

Label: CMM

1. Doe Dit, Doe Dat (3:32)
  2. Elke Keer Weer (4:02)
  3. Doe Maar Gewoon (6:29)
  4. Vogelvrij (4:04)
  5. Dapper en Sterk (3:37)
  6. Fenomeen (3:21)
  7. Anna (4:28)
  8. Ik Zal Je Laten Gaan (3:29)
  9. Raak Me Aan (4:22)
  10. Altijd (3:08)
  11. Vrij (Interlude) (0:59)
  12. Voel Me Vrij (4:16)
  13. Ik Kan Er Niks aan Doen (3:49)
avatar van Ericos
Jim zijn eerste Nederlandstalige album. De twee singles van dit album (Dapper en Sterk & Doe Dit, Doe dat)vind ik erg lekker klinken. Jim is qua stemvermogen en liedjes echt gegroeid.

Ben stiekem heel benieuwd naar dit album.

Mojo Pin
Wie legt er nou een bananenschil op het strand, dan ben je toch ook niet goed snik?

avatar van Ericos
Bananenschil op het strand?????

avatar van MJ_DA_MAN

Social_Mask
Ik vind dat water best mooi, alleen Jim verpest het een beetje met z'n been.

clutch
vreselijke cover zeg

avatar van Ericos
Nee juist een super mooie cover.

avatar van Xel
Xel
Ik stel voor dat als iemand als eerste denkt 5 sterren te gaan geven aan een album dat hij/zij allereerst een uitgebreide recensie gaat schrijven waarbij elk nummer stuk voor stuk behandeld wordt.....

Ik wacht met spanning af......

Jij ook al?

avatar van Xel
Xel
Ben erg benieuwd naar de recensiekwaliteiten van de beoordelaar. Ik als muzieknitwit durf er natuurlijk niet aan, echter ik heb het lef ook niet om een nieuwe cd (onbeluisterd?) meteen 5* te geven. Ik ben nog maar (net drie dagen) 35, ik heb slechts ca. 1000 gekochte cd's in m'n bezit, en ik heb nog lang niet genoeg gehoord om een goed oordeel op papier te kunnen zetten. Ben blij dat er mensen zijn die voor mij licht kunnen gaan laten schijnen op de donkere paden van de diverse muziekrevoluties.

Pfff, ik heb een borrel nodig! Ben op van de zenuwen. Is Jim nu echt de gereïncarneerde liefdesbaby van Joplin en Hendrix? Wordt het nu een standaardrijtje: Mozart, Lennon, Bakkum????

fastpulseboy
mijn god........ ik heb het eerste clipje even bekeken.
het lijkt wel of nederlandse producties steeds maar debieler worden.
kennelijk valt er nog genoeg te verdienen aan een doelgroep tot 12 jaar...

avatar van Petterson
Die hoes is echt het foutste wat ik ooit gezien heb...

Ash
Jezus wat een cover..

wotjek
Die cover! Haha. Zelf een vakantiefoto op de computer bewerkt.

fastpulseboy
wat een gedoe over die cover zeg.............
moet je die muziek eens horen.
wat is nou erger?

avatar van kaztor

avatar van mirandaaaaatje
die cover heeft ie met zijn beste vriendin bedacht toen ze dagje op het strand waren is deze foto gemaakt

sowieso kon je op de radio bij het programma volgspot al een paar nummers beluisteren dus k geef niet voor niets een 5*

avatar van douwens
clutch schreef:
vreselijke cover zeg

Valt mee, want hij heeft deze keer zijn Mars truitje achterwege gelaten.

Relax
Als hij er niet zo debiel opstond was het hoesje wel mooi. Als ik naar dat hoesje kijk kan ik niet zien welke been hij nou omhoog heeft.. zijn rechter of linker....

avatar van meyer
hé ja, nu je het zegt, dus dat maakt het dan kunst

Social_Mask
Aan de houding van zijn romp te zien is het zijn...linker been. En ook zie je aan zijn voet dat het begin met een kleine teen.

avatar van meyer
hé ja, nu je het zegt. trouwens, dit album heeft met 2,25 de grootste standaardeviatie van alle mume-albums. hmm, kzou beter verder gaan leren

avatar van rudiger
laat mirandaaaaatje toch lekker van jim genieten , ieder zijn meug. ze is pas 16.

Wat is dat eigenlijk, standaardeviatie??? En ik ben pas 15

Ik vind dat Jim het goed heeft aangepakt, hij is de enige uit Idols die nog steeds een Idol is.

Jamai: Presenteerd Jetix.
Boris: Zit in de reclame van Holland Casino met ene heel eng sikje.
Maud: ??
Raffaëla: Ook foetsie?
Hoe heette dat andere mens, Noortje? Oh nee, Floortje: ??

bennyzuenny
Mojo Pin schreef:

ik eet trouwens altijd bananen op het strand hoor , dus die schil zou heel goed van mij kunnen zijn

Ik heb deze cd vandaag al binnen gehad en hij is erg lekker!

avatar van Ericos
Wanneer houden die haters eens op met 0,5 te geven aan een cd die je niet eens hebt beluisterd? Ik haat dat!!

avatar van Galithos
Ik heb een paar nummers geluisterd en een paar kende ik al, ik vond het verschrikkelijk

Dde meeste nederlandstalige muziek is ellende, sommige daarvan zijn leuk om te horen in een cafe. Deze artiesten nemen zichzelf ook niet echt serieus(Tropical Danny, Gerard Joling)

Meneer Bakkum daarintegen neemt zichzelf behoorlijk serieus als artiest zijnde dat maakt hem nogal dom en zijn muziek niet om aan te horen. Maar goed als jullie het leuk vinden, moet je dat vooral blijven doen. Jim is gelukkig niet zo erg als die rappende mislukkelingen.

Heb ‘m in huis en vindt het een heerlijk album. Sommige nummers moet je een aantal keer horen, maar Jim presenteert zich zeer verdienstelijk als tekstschrijver. Als zanger waardeer ik ‘m al jaren maar vind Nederlandstalig een zeer goede keuze.

Mijn favoriet is Fenomeen, een originele tekst die natuurlijk overeenkomsten heeft met Jim’s eigen leven. Maar ook het gevoelige Anna over een meisje met annorexia vind ik prachtig geschreven maar moest ik even aan wennen.

Natuurlijk zijn de singles van hoog niveau maar verder vallen Elke keer weer, Ik zal je laten gaan en Doe maar gewoon (waar prima een single versie van gemaakt kan worden maar op het album duurt hij 6.29 minuut) op.

Echt veruit de beste plaat van Jim tot nu toe dat absoluut serieus genomen moet worden. En ik ga zeker kijken in het theater.