menu

Donna Summer - The Ultimate Collection (2003)

mijn stem
4,08 (13)
13 stemmen

Verenigde Staten
Pop / Dance
Label: Universal

  1. Hostage (4:16)
  2. Lady of the Night (3:58)
  3. Love to Love You Baby (16:50)
  4. Full of Emptiness (2:22)
  5. Could It Be Magic (5:15)
  6. Try Me, I Know We Can Make It [Single Version] (4:46)
  7. Spring Affair [Single Version] (4:02)
  8. Winter Melody (6:31)
  9. I Feel Love [Edit Version] (3:11)
  10. Down Deep Inside [12" Version] (6:07)
  11. I Remember Yesterday (4:36)
  12. Love's Unkind (4:07)
  13. Back in Love Again (3:14)
  14. I Love You (4:41)
  15. Rumour Has It (4:54)
  16. Last Dance [12" Version] (8:09)
  17. Macarthur Park [12" Remix] (6:25)
  18. Hot Stuff [12" Remix] (6:46)
  19. Bad Girls (4:56)
  20. Dim All the Lights [Single Version] (4:23)
  21. Sunset People (6:24)
  22. On the Radio [Long Version] (5:50)
  23. The Wanderer (3:45)
  24. State of Independence (5:49)
  25. Love Is in Control (Finger on the Trigger) (4:19)
  26. The Woman in Me (3:55)
  27. She Works Hard for the Money (5:18)
  28. Dinner with Gershwin (4:39)
  29. This Time I Know It's for Real (3:37)
  30. Melody of Love (Wanna Be Loved) (4:15)
  31. Love to Love You Baby [Live] (3:29)
  32. Last Dance [Live] (5:51)
  33. Je T'aime Moi Non Plus (15:45)

    met Giorgio Moroder

  34. Heaven Knows (3:32)

    met Brooklyn Dreams

  35. No More Tears (Enough Is Enough) (11:46)

    met Barbra Streisand

  36. Unconditional Love (4:43)

    met Musical Youth

  37. State of Independence [New Radio Millenium Mix] (5:00)
  38. I Feel Love [Masters at Work 86th St. Mix] (6:09)
  39. I Will Go with You (Con Te Partiro) (4:10)
totale tijdsduur: 3:37:45
zoeken in:
EVANSHEWSON
Zodra ik deze zag heb ik hem aangeschaft; Ik zocht al héél lang naar een compilatie met die mooie vroege singles The Lady of the Night en The Hostage.
Eindelijk stonden die er eens op. Zal wel allemaal met auteursrechten en verandering van platenfirma te maken hebben, maar de fan zal zoiets worst wezen; die wil die nummers er gewoon op hebben staan.

Ik blijf I feel Love het meest fantastische disconummer allertijden vinden, Georgio Morroder was een kei van een producer.

Van haar latere periode vind ik Mac Artur Park het beste en van nog later haar samenwerking met Jon Anderson (Yes) haar formidabele State of Independance!

Ik ben een lifetime fan van Donna Summer, dat mag iedereen weten!
4.5 sterren voor een vrij complete compilatie voor één keer!
****1/2

Pieter Paal
Ik heb een very best of met als titel 'The Journey', maar ik zie aan de samenstelling dat deze er ook best mag wezen. Echt toppie!!!

avatar van IntoMusic
5,0
Ik heb deze zojuist aangeschaft met name door het complete overzicht (helaas ontbreken Walk Away en Our Love wel) en dat de complete versie van No More Tears erop staat.
Ik had al 2 verzamelaars van haar (Walk away en Best of uit 1990), maar die kunnen op Marktplaats gezet worden . Dit is toch wel het compleetste overzicht die je kunt krijgen, maar wel vreemd waarom in ieder geval Walk away er niet op is gezet. Dat was toch ook een grote hit van haar?
Anyway: 4,5*

avatar van okaysjon
4,5
Meer dan dit heb je niet nodig als je het mij vraagt.
Okay de lange versie van No More Tears en Macarthur Park Suitte van 17 minuten misschien.
maar dit is 1 en al genieten met een paar zappers erop

avatar van IntoMusic
5,0
Uhmm de lange versie van No More Tears staat er juist wel op, alleen van MacArthur Park is (helaas) een remix ertussen gezet.

Gemakshalve heb ik de tracktijden aangeboden. De lange versie van Love to love you baby is ook erg lekker

avatar van okaysjon
4,5
Je hebt helemaal gelijk,
Ik heb pardoes de tijd van Unconditional Love bekeken.

avatar van B.Robertson
Ik heb hier de ingekorte versie van, de 2006 editie: The very best of. De laatste 9 liedjes ontbreken hier. Als ik er nou al jaren fan van was,nam ik er ook geen genoegen mee. 'k vond het echter een paar weken geleden nuttig de collectie hiermee te verrijken. Kan later nog wel eens wat van haar bestellen,als dit vaak genoeg gedraaid is.

avatar van gaucho
4,5
In de zee van Donna Summer-verzamelaars is dit een interessante uitgave, al was het maar omdat hier ook haar vroege periode goed aan bod komt. The hostage en Lady of the night werden alleen hits in Nederland, Duitsland en Frankrijk, voordat ze een internationale ster werd met Love to love you baby en I feel love. Die vroege hits ontbreken vaak op Donna Summer-compilaties, omdat die meestal gericht zijn op de Amerikaanse markt.
Verder is dit een vrij volledig overzicht, waar ook ruimte word vrijgemaakt voor hits die op andere compilaties vaak tussen wal en schip vallen, zoals Down deep inside (uit de filmsoundtrack van The Deep, top-5 in Nederland in '77) en Rumour has it (een bescheiden Nederlands hitje van wat misschien wel haar beste album is, Once upon a time uit '78). Dat maakt deze verzamelaar tot een verplichte aanschaf voor iedereen die zich wil beperken tot de essentiele singles van Donna Summer. Voor die volledigheid ken ik een half puntje extra toe bij mijn beoordeling.

Alleen het stevig inkorten van I feel love (de originele single duurde bijna zes minuten) blijft natuurlijk een onvergeeflijke doodzonde. Dat maakt dat je daarvoor toch nog op zoek moet naar een alternatief: de goedkope dubbelaar The Journey bijvoorbeeld (met allemaal 12 inch versies op de tweede CD). Of nog mooier: de moeilijk te vinden originele 12 inch single. Of de Patrick Cowley-remix van zestien minuten...

avatar van E-Clect-Eddy
Ik ken deze verzamelaar niet maar is zeker een heel interessante verzameling. Ook omdat de eerste 30 nummers (nagenoeg?) chronologisch is, twijfel over Down, Deep Inside zou eigenlijk 3 nummers later moeten komen. Maar past goed na I Feel Love

Hier staan meer nummers op die lastig te vinden zijn bijvoorbeeld Donna's cover van Je T'aime Moi Non Plus die op de soundtrack staat van Thank God It's Friday waarin ze ook een rolletje heeft.

Ook het prachtige Heaven Knows met de Brooklyn Dreams met daarin haar aanstaande man Bruce Sudano, behoort tot de mooiste duetten van LaDonna. Eerst was alleen de live versie beschikbaar op Live and More en later de reguliere versie / single versie op de verzamelaar On The Radio maar wel met aparte fade-in/fade-out die bijna elk nummer op dat album heeft.

I Will Go with You (Con Te Partiro) was in eerste instantie ook alleen als single uitgebracht.

Verder ontbreken de singles Denver Dream/Somethings In The Wind en degene die ze met Paul Jabara deed Shut Out. Op zijn album staat volgens mij nog 1-2 nummers met Donna die alleen daar te vinden zijn.

De reguliere versie van Love's Unkind is sinds kort ook niet meer afspeelbaar op Spotify.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:16 uur

geplaatst: vandaag om 16:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.