Big Daddy Kane - It's a Big Daddy Thing (1989)

Label: Cold Chillin'

1. It's a Big Daddy Thing (3:20)
  2. Another Victory (4:50)
  3. Mortal Combat (5:23)
  4. Children R the Future (3:56)
  5. Young, Gifted and Black (3:11)
  6. Smooth Operator (4:37)
  7. Calling Mr. Welfare (4:20)
  8. Wrath of Kane [Live] (5:02)
  9. I Get the Job Done (5:25)
  10. Ain't No Stoppin' Us Now (3:21)
  11. Pimpin' Ain't Easy (4:09)

met Ant Live, Scoob Lover en Nice & Smooth

12. Big Daddy's Theme (2:05)
  13. To Be Your Man (5:43)

met Blue Magic en Chuck Stanley

14. The House That Cee Built (5:24)
  15. On the Move (5:17)

met Scoob Lover en Scrap Lover

16. Warm It Up, Kane (4:12)
  17. Rap Summary (Lean on Me) [Remix] (5:12)
AFTP
Na mijn mening beter dan ze debuut, en die was al goed!

avatar van P Jay
Zoals Kane zelf ook zegt in interviews is dit album veel gevarieerder dan zijn vorige plaat. Die variatie brengt dan ook wel enkele mindere momenten met zich mee.

Kane rapt hier enkele positieve, afrocentristische tracks, zoals dat in de mode was toen. Maar ook een groot deel pimp-tracks, en daar heeft hij wel een zeker patent op en hij is daardoor toch ook een grote invloed geworden voor latere rappers à la Jay-Z, Biggie Smalls,...
Op de ene track kan hij poeslief zijn en op de andere erg rauw en vlijmscherp: dit doet onmiddellijk denken aan LL Cool J, die op zijn albums ook zo voor de dag kwam.

Ik geef dit album 4* omdat Kane gewoon MC-technisch het neusje van de zalm was destijds en met verschillende onderwerpen raad weet. Verder neemt hij ook het gros van de beats voor zijn rekening. De beats zijn vet maar zijn nu ook niet opmerkelijk vet. Enkele uitzonderingen, bv. het door Marley Marl geproduceerde: "Young, Gifted & Black" met een heerlijk trompet-breakje!

avatar van Kos
Kos
Haha, die hoes.

RedLightCityBoy
Smooth Operator...weet iemand daar de sample van?

avatar van Jorge-E
Ja....
All Night Long. Dat liedje ken ik van GTA Vice City en A.L.T. heeft die ook eens gesampled.
Zoek eens naar Mary Jane Girls.

Edit, check nummer 7

avatar van dusso
Zeer lekker album. Classic! Het verbaast me dat er zo weinig mensen op dit album gestemd hebben..

avatar van principal2000
Wederom een sterk Kane album, maar ook wederom wisselvalligheid. Zowel in de productie als inhoudelijk (lovesongs). Blijft een hiphop-legende die mij nooit 100% heeft weten te bekoren.

avatar van KILLERBEE99
Eerst Big Daddy Kane album dat ik ooit gehoord heb, net voor het eerst geluisterd. Klinkt allemaal erg leuk.

Long Live The Kane en It's A Big Daddy Thing volgde heel snel op elkaar en daarom vind ik het knap dat ze allebei vrijwel gelijkwaardig zijn.
It's A Big Daddy Thing is wat opener en kan je als neutrale hiphop liefhebber meer inkomen, ik vind persoonlijk Long Live The Kane beter maar ook zijn vervolg mocht er zijn.
Persoonlijk luister ik alleen naar Kane in het voorjaar of de zomer het werkt heerlijk als je rustig met een biertje aan het strand zit.
een verdiende 4.0

avatar van Kos
Kos
Haha, jaja ik weet het. Het is een onvervalste classic.

Maar ik kan er toch echt weinig mee. Soms een grote glimlach door Kane's onbeschaamde gladjakkerij.

Hendrik68
John Mellencamp bracht in 1989 het album Big Daddy uit. Reden voor Big Daddy Kane om te overwegen dit album John Cougar Mellencamp te noemen. Heeft hij toch maar van afgezien. Had het wel grappig gevonden eigenlijk.

avatar van bennerd
Pimpin' Ain't Easy Verder een tandje minder dan zijn debuut, maar Big Daddy Kane weet me altijd wel vrolijk te maken.

avatar van hiphopmaster
Solide album van Big Daddy Kane. Vroeger zo vaak gedraaid dat ik zelfs de wat zwakkere nummers erg kan waarderen. Een paar jaar geleden deze man nog live gezien in Den Haag en ook dan weet hij ook nog wel een feestje te bouwen. Young, Gifted & Black is voor mij het beste nummer op dit album maar ook nummers als Smooth Operator, Warm it Up, Mortal Combat, It’s a Big Daddy Thing, Another Victory en Children R the Future draai ik nog regelmatig. 4*