New Order - Education Entertainment Recreation (2021)

Alternatieve titel: Live at Alexandra Palace

Rock / Dance
Label: Rhino

1. Das Rheingold: Vorspiel (3:13)
  2. Singularity (6:03)
  3. Regret (3:56)
  4. Love Vigilantes (4:09)
  5. Ultraviolence (4:11)
  6. Disorder (3:29)
  7. Crystal (6:46)
  8. Academic (5:28)
  9. Your Silent Face (6:00)
  10. Sub-culture (6:47)
  11. Bizarre Love Triangle (5:43)
  12. Vanishing Point (5:36)
  13. Waiting for the Sirens’ Call (7:01)
  14. Plastic (7:43)
  15. The Perfect Kiss (6:34)
  16. True Faith (6:37)
  17. Blue Monday (7:15)
  18. Temptation (10:07)
  19. Atmosphere (4:32)
  20. Decades (6:25)
  21. Love Will Tear Us Apart (4:48)
avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Disorder mijn favo van JD. Zal eens kijken hoe dit klinkt met NO

avatar van galleryplay
Goeie sound, goed ingespeeld, goeie setlist maar de vocalen van Sumner!?! We wisten dat ie geen groot zanger is maar hier zakt ver beneden de ondergrens.
Cringe!

avatar van Castle
Dat zijn zang kwaliteit niet tot de groten behoort ja dat is een ieder mee eens, maar zoals galleryplay al aangeeft is het eens zware domper op deze uitgave.
Lijkt wel of hij naast nodige alcohol zichzelf ook nog eens slecht op de monitoren hoort.
Muzikaal 1 van de betere NO live uitgaves.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Zaterdag aangeschaft en een 1e luisterbeurt achter de rug.
Ben onder de indruk van het gebodene, muzikaal zit het geweldig in elkaar maar de vocale kwaliteiten van Sumner zijn echt onder de maat.
Wel gaaf dat er enkele JD songs worden gespeeld.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Minimaal 4 sterren want ik vind dit muzikaal een geweldige live plaat met o.a mijn lievelingsnummers Crystal en Your Silent Face en een fantastische uitvoering van Ultraviolence.
Score had hoger kunnen uitvallen als Bernard Sumner wat extra zangles had genomen want dan had ik een volle mep niet uitgesloten.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Ontzettend gave setlist, enige manco dus de stem van Albrecht / Sumner die niet altijd zuiver uit de verf komt.

avatar van jorro
Of de zang beter kan? Jazeker, maar dat is bij veel meer live albums het geval en heeft wat mij betreft ook zijn charme. Ik erger me er geen moment aan. Het album bestaat uit zoveel herkenning (meezingers bijna) en het is een feestje dat live te beluisteren. Ik ben lichtelijk jaloers op het publiek want dat zal erg blij naar huis zijn gegaan. De titel van het album slaat de spijker op zijn kop!
Pas 'eén keer beluisterd nu, maar Temptation al vaker. Wat een heerlijke ervaring. En één van de mooiste afsluiters van een concert.
Ik begin voorzichtig met 4*, maar dat kan alleen maar meer worden.

Ik sluit mij aan bij jorro. Door de kritiek hier van sommigen op de zang aarzelde ik of ik dit live album wel moest aanschaffen. Het zou jammer zijn als ik dat niet gedaan had. Ook ik erger mij helemaal niet aan de zang van Sumner. Zo slecht als sommigen hierboven schrijven is het nou ook weer niet. En muzikaal zit het ook live uitstekend in elkaar bij New Order. Het sterke recente concert in de Ziggo Dome met een enigszins vergelijkbare setlist als deze live plaat bewees dat maar weer eens.

Een paar favoriete nummers hier zijn Love Vigilantes, Ultraviolence, Disorder, Crystal, Your Silent Face, True Faith, Blue Monday & Temptation. Alles bij elkaar zeker een aanrader dit Education Entertainment Recreation, Live at Alexandra Palace!

avatar van davevr
Live vond ik die concertreeks goed. Zijn stem, tsja, dan is Peter Hook zelfs beter

avatar van Mjuman
Eigenlijk is dit gewoon een klip-en-klaar toonbeeld van de teloorgang van New Order: van het laatste album (uit 2015 alweer) worden slechts 3 songs gespeeld; de rest is 18 jaar (Siren) of nog beduidend ouder. Ondanks het wegvallen van Hook is het geen wonder dat dit live nog goed ten gehore gebracht kan worden: dit werk is zo ontzettend vaak live ten gehore gebracht, dat als je dit zwak zou spelen je eigenlijk niet door de voorronde van de X-Factor zou mogen komen.

Dat New Order dit live goed ten gehore kan brengen, dank je de koekoek! Ik herinner me het optreden - in toen nog - Muziekcentrum Vreeburg, april '82 - The perfect Kiss kon niet worden gespeeld, omdat ze net nieuwe synths hadden en alle 'samples' van de Emulator konden niet eenvoudig worden overgezet. Herinner me ook het wisselen van floppies (5,25") met samples tijdens het optreden. Ooit werden enkele van die floppies aangeboden op e-Bay; vond de prijs te hoog en het risico te groot, wel aardige hebbedingen.

Dit ga ik never niemals kopen of beluisteren; je kan je dierbare herinneringen maar eenmaal overschrijven in je geheugen - dat nou eenmaal niet solid state is

Mjuman schreef:

Echter... blijf niet teveel in het verleden hangen.

Mjuman schreef:

Eind september speelden ze van elk album minimaal 1 song, waarbij (gelukkig) de nadruk wel op de jaren '80 lag: New Order Concert Setlist at Ziggo Dome, Amsterdam on September 23, 2023 | setlist.fm

Een heel aardig overzicht van ruim 40 jaar New Order + 4 Joy Division nummers. Ik was er heel content mee.

avatar van Premonition
Mjuman schreef:

The Perfect Kiss, dat lijkt me sterk. Volgens mij stond Blue Monday al wel in de grondverf, bedoel je dat nummer misschien? Ze speelden toen volgens mij al enkele nummers van PC&L

avatar van Mjuman
Premonition schreef:

Je hebt helemaal gelijk - ik denk dat ik twee concerten door elkaar haal - Muziekcentrum Vreeburg was voorjaar '82 (een vrij kort concert), met wisselen van floppies - dus dat moet de Emu Emulator zijn geweest; die inderdaad wel een rol speelde in Blue Monday - dat werd toen nog niet gespeeld. Dat tweede concert moet dan in 1985 zijn geweest, geen idee meer waar - Rotterdam misschien?

Dat van die nummers van Power, Corruption & Lies is idd juist, ik dacht 2-3