Serj Tankian - Elasticity (2021)

Label: BMG

1. Elasticity (4:01)
  2. Your Mom (3:18)
  3. How Many Times? (4:16)
  4. Rumi (5:27)
  5. Electric Yerevan (3:46)
avatar van Nevele
Een echt heel duidelijk Serj Tankian EP-tje. Voor mij zit hij hier met één voet nog in SOAD, en met eentje er buiten. Ik lees op plekken wel dat dit klinkt als "written for a System Of A Down album that never happened" maar daar is het toch wat te wisselvallig voor.
'Your Mom' is echt een heerlijk Tankian nummer, en 'How Many Times?' had van mij dan weer niet gehoeven. Geef het een 3,5 na twee maal luisteren

avatar van The_CrY
Sommige nummers hadden het best goed gedaan als SOAD songs denk ik, vooral als ze wat dikker waren ingespeeld. Die band heeft onlangs met twee nummers nog laten zien dat ze het nog niet verleerd zijn. Maar hier heeft Serj de boel natuurlijk weer omgekleed naar iets dat beter past bij zijn solo geluid zoals op 'Harakiri' en 'Elect the Dead'. Zoals Nevele boven mij al aangeeft is het wat wisselvallig, helaas. Fijn om de uptempo tracks zoals 'Your Mom' en 'Electric Yerevan' de ronde te laten gaan, maar 'Rumi' irriteert me zelfs een beetje in zijn traagheid. Leuk om weer even iets van Serj te horen, dat wel. Hopelijk komt er weer eens een album aan.

avatar van james_cameron
Zo goed en fel als System Of A Down wordt het nergens op deze EP, maar het songmateriaal doet er hier en daar qua sfeer en dynamiek wel aan denken. De zang van Tankian is natuurlijk onmiskenbaar, al vliegt hij hier herhaaldelijk behoorlijk uit de bocht. Dat had wel wat meer ingetogen gekund. Niettemin vijf aardige tracks.