Esa Holopainen - Silver Lake (2021)

Finland

4. Ray of Light (3:31)

met Einar Solberg

5. Alkusointu (4:43)

met Vesa-Matti Loiri

6. In Her Solitude (4:48)

met Tomi Joutsen

9. Apprentice (4:30)

met Jonas Renkse

avatar van pos
pos
Mooi lijstje met vocalisten. Het nummer met Leprous zanger Einar Solberg is alvast erg lekker. Benieuwd naar de rest.

avatar van james_cameron
Redelijk geslaagd solo-album van de gitarist van de finse metalband Amorphis, vol afwisseling en lekker kort en puntig. Een imposante stoet van gastzangers- en zangeressen trekt langs, met als onbetwist hoogtepunt de twee tracks waarop Jonas Renske van Katatonia zijn ding mag doen. Erg mooi. Het stevige Fading Moon met een hoofdrol voor Anneke van Giersbergen is ook sterk. De rest van het songmateriaal is redelijk tot goed, met alleen het fins gesproken Alkusointu een beetje vreemde eend in de bijt. Daar kan ik niet zoveel mee. Het album is niet zo stevig als het werk van Amorphis, maar Holopainen's gitaarspel is om van te smullen en de meeste tracks zijn boeiend genoeg.

avatar van legian
Fascinerend album waarbij de nummers dankzij de verschillende gastzangers erg uiteenlopend zijn. Enkele weten er daarbij echt uit te springen (Sentiment, In Her Solitude, Promising Sun, Apprentice) waar enkele andere mij juist weer tegenstaan (Alkusointe voornamelijk, maar Anneke klinkt me ook wat zeurderig). Muzikaal is het een lekkere mix van symfonische prog metal. Waarbij de ene keer de Metal en de andere keer de symfo de overhand heeft. Die wisseling in combinatie met de verschillende stijlen van de gastzangers leveren toch een boeiend album af.

Dit album bevalt me een stuk beter dan het nieuwe werk van Amorphis in ieder geval.