menu

The Antlers - In the Attic of the Universe (2007)

mijn stem
3,57 (47)
47 stemmen

Verenigde Staten
Folk / Pop
Label: Fall

  1. In the Attic (4:59)
  2. Look! (2:30)
  3. On the Roof (3:45)
  4. Shh! (3:13)
  5. The Universe Is Going to Catch You (3:56)
  6. The Carrying Arms (1:45)
  7. In the Snow (2:30)
  8. Stairs to the Attic (4:36)
totale tijdsduur: 27:14
zoeken in:
avatar van aERodynamIC
3,5
Soms zijn er van die momenten dat je bij toeval op muziek stuit die je kunt beschouwen als een klein geschenkje uit de hemel, als het dan ook nog eens legaal valt te downloaden van de site van de betreffende artiest is dat wel zo mooi meegenomen.
Achter The Antlers schuilt Peter Silberman, een zanger met een bijzondere stem die wat doet denken aan Jeff Buckley en soms ook aan Antony.

De bijna half uur durende EP opent met In the Attic, een akoestisch getint folk nummer met af en toe zeer lichte electronica toevoegingen. Het piano-spel maakt het nummer erg mooi en het doet me sterk denken aan de cd van Radical Face genaamd Ghost.
Look! is wat meer uptempo en vormt een muzikaal intermezzo. Het heeft een beetje het jachtige van Arcade Fire.
Die Jeff Buckley vergelijking gaat dan weer op voor On The Roof. Heel fragiel, heel breekbaar en vooral wonderschoon. Hemels noemen we dat dan en dat label wil ik er dan ook graag opplakken.
Shh! is wederom een instrumentaal nummer maar is met zijn ruime 3 minuten geen intermezzo te noemen. IJle muziek die onder water ogenomen lijkt. Welkom in een wondere wereld waar je nog niet volledig bekend bent.
Bij The Universe Is Going To Catch You denk ik weer aan eerder genoemde Radical Face. Uiterst originele pop-folk.
The Carrying Arms is een toeters en bellen liedje waar Silberman speels te werk gaat. Luchtig en zonder zang.
In The Snow klinkt ook echt als knisperende sneeuw die door jouw voeten als eerste betreden gaat worden. Helder en wit. Typisch een nummer die sterk doet denken aan genoemde Antony (die van de Johnsons). Niet erg geschikt voor dit jaargetijde zult u zeggen, maar dan is mijn antwoord dat muziek van en voor alle tijden is.
Stairs To The Attic is dan weer meer akoestische folk. De gitaar speelt de hoofdrol en tegen het eind komen er wat toevoegingen bij die het nummer speelser maken.
Jammer dat het een EP is, want ik had graag meer willen horen. Aan de andere kant blijft het nu compact en uiterst genietbaar.
Dit zijn dus de leuke ontdekkingen. Wees er snel bij, want nu is het nog gratis te verkrijgen via de website.

avatar van Gründafjørdøhur
4,0
Mooie recensie aERodynamIC, ik kan me er prima in vinden. Prachtige EP, ik vind het een hele welkome afwisseling van het depressieve Hospice dat ik liever niet al te vaak luister, maar wel heel mooi is. Precies zoals je zegt klinkt het zo zacht, breekbaar maar heel mooi. Mmmm... ik zal dat Radical Face dan ook maar eens gaan luisteren

avatar van Kuk
Kuk
Stuk minder dan het album, hoewel track 5 misschien wel hun beste is.

avatar van RensZ
4,5
Ik vind dit zo'n fijn plaatje, even weg van het depressieve, maar tevens geniale Hospice. Het enige minpuntje is dat het zo kort duurt, ik kan uren luisteren naar dit soort nummers. Deze EP is eigenlijk een groot hoogtepunt op zich zelf maar om nummers aan te wijzen: In the Attic, The Universe Is Going to Catch You, Stairs to the Attic. Maar ook de instrumentale stukken, prachtig.

avatar van Co Jackso
3,5
Een zeer sterke EP van The Antlers. Het mist wellicht het overweldigende gevoel van Hospice, maar niettemin staan er een paar pareltjes op dit album (Stairs to the Attic en The Universe is Going to Catch You). Ook de instrumentale nummers passen perfect in het geheel. Na 2 albums en een een goede EP is het mij nu wel duidelijk dat deze band constant nummers van een hoog niveau kan produceren, en dat is zeer knap.

Dikkop
Is dit nu een EP of een album?

avatar van remcodurez
3,0
Ben ik de enige die Take on Me van Aha! hoort in On The Roof?

Gast
geplaatst: vandaag om 07:06 uur

geplaatst: vandaag om 07:06 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.