The Offspring - Let the Bad Times Roll (2021)

Label: Concord

1. This Is Not Utopia (2:38)
  2. Let the Bad Times Roll (3:18)
  3. Behind Your Walls (3:21)
  4. Army of One (3:11)
  5. Breaking These Bones (2:46)
  6. Coming for You (3:48)
  7. We Never Have Sex Anymore (3:30)
  8. In the Hall of the Mountain King (1:00)
  9. The Opioid Diaries (3:01)
  10. Hassan Chop (2:20)
  11. Gone Away [New Version] (3:16)
  12. Lullaby (1:12)
  13. Guerre sous Couvertures * (3:30)
  14. The Opioid Diaries [Live] * (3:50)
avatar van Denzradio
Heerlijk een nieuwe van The Offspring!
Ik weet dat ik mezelf niet populair maak op een site zoals deze want hier hoor je immers te zemelen over de art van een hoes of over hoeveel luister beurten je wel niet nodig hebt om een bepaald album eventueel wel of niet te gaan waarderen Of dat je het album al gepreorded hebt. (op vinyl wel te verstaan.) Al dat gebazel hier over van alles behalve waar het echt om gaat, namelijk de muziek.
Ik ben blij dat The Offspring weer een plaatje gemaakt heeft, een plaat vol met vrolijke opzwepende klanken met altijd weer een humoristische knipoog, zonder interessant gelul gewoon een lekker moppie rammelen. Ik ga er goed op. The Offspring bedankt voor weer een leuk album! De zon gaat nog veller schijnen

avatar van WoNa
Toevallig vroeg ik me een paar weken geleden af of de band nog bestond. Bij wijze van, viel op dat moment een aankondiging van een single in mijn digitale postbus. Die vond ik al erg aardig, 'We Never Have Sex anymore' valt wel in het rijtje gimmick hits van de band. In dit geval door de aangename toeters.

Als geheel bevalt de plaat me prima. De melodieën zijn sterk, het enthousiasme spat er van af en alles retenstrak gespeeld, zonder het speelse en ondeugende te verliezen. We leven inmiddels ruim 25 jaar na de doorbraak en heeft de band eigenlijk negen jaar stilgelegen. In de tussentijd heeft de rock er wel een lid met een PHD titel bij gekregen. Een Smash 2.0 zit er dan gewoon niet meer in, maar wie echt objectief luistert, kan zich afvragen of dit het beste album is van de band. Ik neig meer naar 'Ixnay On The Hombre' en daar schurkt Let The Bad Times Roll aardig tegenaan. Inclusief pianoversie van 'Gone Away'. Daar mag iedereen wat van vinden, maar wat het in mijn oren aantoont, is dat een goed nummer een goed nummer is ongeacht het arrangement. Het blijft volkomen overeind.

De opvullinkjes? Ach, grappig toch, die Grieg verpunking? Zelfs al stond dit arrangement al in een 'Total Guitar' issue uit de tweede helft van de jaren 90. Alles daar omheen is van een prima niveau. Ruime voldoende dus.

Het bovenstaande is een bewerking van een Engelstalige post op WoNoBloG.

avatar van Metalhead88
Na Splinter heb ik aan deze band geen aandacht meer besteed, maar ik kreeg in mijn YouTube feed opeens dit album in z'n geheel voorgeschoteld, dus ik dacht laat ik weer even kort in de pen klimmen.

Ik heb in geen tijden meer een album gehoord van een gerenommeerde artiest, met zo'n ongelooflijk slechte productie en mix.

Op zich heb ik geen moeite met een album van een half uurtje. Voor dit genre heb ik meestal een wat minder lange aandachtsboog, dus dat zit wel goed. Wat dan vervolgens wel teleurstelt, is dat pakweg een kwart van de nieuwe content fillers zijn in de vorm van covers en remakes. Had niet gehoeven.

Wat compositie betreft zit het wel leuk in elkaar op zich, maar de vocalen zijn er zeker niet beter op geworden. Tekstueel is het wel classic Offspring, kan ik weinig tegenin brengen.

Al met al in de kern dus stiekem best een aangenaam tussendoortje, maar mijns inziens ondergesneeuwd door de vreselijk doffe en ingetogen productie. Maar goed, als concert-materiaal zou dit wel eens het tegenovergestelde kunnen betekenen en dan ga ik het misschien toch nog een 3 geven.

avatar van ZERO
Dit nieuwe album van The Offspring bevalt me eigenlijk beter dan ik voordien verwacht / gehoopt had. Elk nummer op het album is gewoon OK, dat is iets wat in het verleden zeker niet altijd het geval geweest is. Enkel de 2 laatste nummers hadden voor mij niet per sé gehoeven, maar ik vind ze nu ook niet echt slecht of afbreuk doen aan het geheel.

We Never Have Sex Anymore lijkt hier een nummer te zijn waar de meningen nogal over verdeeld zijn. Ik vind het zelf eigenlijk het beste nummers op het album! Het heeft een beetje een ska vibe, wat toch voor de nodige afwisseling zorgt op dit album dat verder vooral de typische punkrocksound van The Offspring heeft.

Andere favorieten op het album zijn The Opioid Diaries en Coming For You, al had die laatste eigenlijk door een heleboel andere nummers vervangen kunnen worden.

Al bij al positief verrast door de band die m'n jeugd kleur gaf!