Sunbomb - Evil and Divine (2021)

Label: Frontiers

1. Life (4:06)
  2. Take Me Away (5:29)
  3. Better End (5:04)
  4. No Tomorrows (4:49)
  5. Born to Win (2:55)
  6. Evil and Divine (4:12)
  7. Been Said and Done (4:44)
  8. Stronger Than Before Wav (3:43)
  9. Story of the Blind (4:07)
  10. World Gone Wrong (4:11)
  11. They Fought (4:58)
avatar van hellboy123
Video voor "Life" voor het project van Tracii Guns & Michael Sweet is nu ook beschikbaar, klinkt helemaal niet verkeerd!
Sunbomb (Tracii Guns & Michael Sweet) - "Life" - Official Music Video - YouTube

avatar van RonaldjK
Tracii Guns van L.A. Guns sloeg de handen ineen met Michael Sweet van Stryper. Sunbomb is een project dat ik in 2021 heb gemist, maar dat positief verrast. Hun debuut Evil and Divine verraadt namelijk de wortels van Guns wat betreft gitaarspel: Tony Iommi, K.K. Downing en Glenn Tipton. Dat maakt dat de muziek van Sunbomb Britser klinkt dan je zou vermoeden: meer met de wortels in de jaren '70 en vroege jaren '80 dan de muziek die het tweetal bij hun eigen groepen maakt(e).

Opener Life draait op een snelle riff, waarna de stem van Sweet zich verrassend goed aanpast aan de doom van Take Me Away. Op twee derde van het nummer versnelt het met een volgende doomriff, waarbij Guns heerlijk soleert. De heren noemen dus Judas Priest en Black Sabbath als muzikale invloeden en dat blijkt al na twee nummers spijker op de kop.
Zo gaat dit een album lang door, met Born to Win in het eerste deel op z'n Led Zeps om dan over te schakelen op een snelle punkriff (!), in Been Said and Done een prachtige akoestische basis en sfeervolle toetsen ter ondersteuning en World Gone Wrong als tweede nummer in trage doomstijl. Voor het overige heavy composities, felle metal op z'n Brits in de handen van twee Californiërs.

Eens horen of de opvolger die dit jaar verscheen ook zo fris klinkt.