The Coral - Roots & Echoes (2007)

Label: Deltasonic

1. Who's Gonna Find Me (3:27)
  2. Remember Me (3:25)
  3. Put the Sun Back (3:02)
  4. Jacqueline (3:28)
  5. Fireflies (3:57)
  6. In the Rain (3:06)
  7. Not So Lonely (3:45)
  8. Cobwebs (3:29)
  9. Rebecca You (3:50)
  10. She's Got a Reason (4:26)
  11. Music at Night (6:17)
avatar van blonde redhead
Ben verrast hoe niet populair The Coral is. Ik vind het toch een van de betere Engelse bandjes van de laatste jaren. Beter dan al die bandjes die exact hetzelfde geluid produceren en zodeonde is dit wel weer eens wat anders. Daarnaast zijn bijna alle nummer op zo'n hoog niveau dat het niet vernieuwen voor mij niet erg is. Ik ben dan ook al weer erg benieuwd hoe lang zij dit niveau kunnen volhouden. Geef dan ook 4,5*

avatar van Lennonlover
Ze zijn, vind ik, de evenknie van de Kooks. Maken dezelfde soort muziek.

Put The Sun Back en Jaqueline zijn wel leuk. 2,5* om te beginnen want ze hebben mij ngo niet kunnen overtuigen.

Emu
Love it! Wat komt er toch veel fijne muziek uit Liverpool.

avatar van starsailor
Lennonlover schreef:
Ze zijn, vind ik, de evenknie van de Kooks. Maken dezelfde soort muziek.

Verdiep je wat meer in The Coral, zou ik zeggen.
Toch een wat hoger niveau dan de lichtvoetige Kooks.

tondeman
The Kooks

avatar van mr-mucho
heerlijke muziek! dat ik deze band nog niet kon ?! :s

avatar van Memphis
MOR indiepop, veertig in een dozijn liedjes, een middelmatige Kooks. Liedjes die makkelijk wegluisteren maar geen hoogstaandniveau. De laatste 2 nummers maken de plaat een beetje spannend. Voor de rest: wegwerp indiepop.

tondeman

Mordor
Memphis heeft het duidelijk niet begrepen. The Kooks mogen niet in de schaduw staan van deze band. Favoriet: Remember Me.

avatar van blonde redhead
Lennonlover schreef:
Ze zijn, vind ik, de evenknie van de Kooks. Maken dezelfde soort muziek.

Moet absoluut niet aan de Kooks denken. Waar de Kooks toch duidelijk standaard popliedjes maken. Verweeft the coral er psychedelica doorheen en dat is op zo'n goede manier gedaan. En the Kooks vind ik dan ook echt helemaal niks omdat alle liedjes op elkaar lijken en dat is hier absoluut ook niet het geval.

avatar van Hanszel
Dacht dat ik vond dat dit een van de mindere van the Coral was (heb ze allemaal, ben ooit begonnen met S/T, en alles daarna doof gekocht) maar net kwam een nummer voorbij in een random playlist waarna ik 'm helemaal beluisterde, en dat was een goed idee!

Ik lees hierboven referenties naar de Kooks, maar dat slaat de plank écht helemaal mis. De Kooks is gewoon een stel tieners die per ongeluk wat leuke (standaard) liedjes hebben gemaakt, maar de Coral laat echt progressie zien. De Butterfly House is dan ook echt hun beste tot nu toe wat mij betreft.

On topic: Goeie nummers, kwalitatief hoogstaand en knap gespeeld. Prijsnummer: In the rain. Gevolgd door Music at night.

avatar van Droombolus
Verspreid over een jaar of zo alle CDs van deze jongens in laten vliegen ( ze worden prakties weggegeven in de UK ). Eerste indruk is altijd "Mmwahh" maar na een speelbeurt of vijf blijken de meeste songs zich in m'n kop genesteld te hebben, op een prettige manier ........

Roots & Echoes is de voorlopige fave, de sound is nog wat meer edgy dan op Butterfly House maar de arrangementen zijn al wel heeel prettig uitgewerkt waardoor er net wat meer afwisseling in zit. Wat zou ik graag in een tijdmachine stappen om Rebecca You door Left Banke Mk.1 uit te laten voeren ...........