DeWP schreef:
Dit vindt ik niks. Ik ben een grote fan van Jean Michel jarre, maar als dit het eerste werk was dat ik van hem leerde kennen dan was ik meteen afgehaakt. Ambient van een slecht niveau. Nergens melodie, wat omringende regen en andere geluiden. En het kabbelt maar voort
Volgende keer beter.
Ambient mét melodie? Dan vergaat de gehele ambiance.. melodie is muziek. Natuurlijk zijn die er, zoals Eno af en toe ook hanteert. In mijn optiek zijn de beste juist de gene die dat niet nodig hebben en geluid gewoon geluid mag zijn, zonder inwisselbaar te worden.
Jarre 'speelt' hier 100% in dienst van het thema en de field recordings.. en maakt daarmee (voor mij) eigenlijk zijn enige genietbare LP in de laatste 35 jaar. Maar goed, dit is bijvoorbeeld ook de enige Jarre die bijvoorbeeld naast Biosphere kan staan. Dat gezegd te hebben.
Ik vind dit een fraaie plaat waarop je even helemaal weg kan dromen. Ogen dicht en laat de klanken je het Amazone regenwoud in voeren; een mysterieuze trip over dé rivier, riviertjes, dichte bossen, velden, moerassen, dorpjes.. laat de drukkende, klamme hitte uit de speakers op je af komen en wacht tot de regen komt..