Mark E Moon - Refer (2019)

1 stem

Man
Label: Cold Transmission

1. Into the Arms of Entropy (4:14)
  2. Time Enough for Love (5:40)
  3. Electronic (4:32)
  4. Hollow Eyes (5:38)
  5. Delta of Venus (4:44)
  6. Out in the Dark (3:45)
  7. Amanda (5:45)
  8. Euphoria (6:26)
  9. Abandon (10:29)
  10. Strange Fruit (6:51)
Duidelijk geïnspireerd door The Sisters of Mercy (vroege periode1980-1983). Dit duo van Mark Sayle (zanger en songwriter) en Phil Reynolds steekt dat ook niet onder stoelen of banken las ik in een interview. Ze kennen elkaar al 30 jaar en hebben in meerdere bands gespeeld. Hun gezamenlijke liefde voor de eerste generatie postpunk bands deed hen besluiten deze band te starten. 2 april komt hun nieuwe album uit.

Refer | Mark E Moon - markemoon1.bandcamp.com

Interview: MARK E MOON • interview • 2020 • Peek-A-Boo Magazine - peek-a-boo-magazine.be

Sterk debuut, het album heet niet voor niets Refer. Met opzet wordt er gerefereerd naar de postpunk/darkwave van de jaren 80 en gothic rock uit de 90's. Want ik hoor er ook een band als Ikon in terug. Een album dat alleen geschikt is voor de echte liefhebbers. Het is best een lange zit met bijna een uur speeltijd, maar in de jaren 90 was zo'n albumlengte heel gewoon voor een cd. Nu de plaat; voor mij volop genieten. Eigenlijk vind ik geen enkel liedje slecht maar vooral Abandon met een lengte van maar liefst ruim 10 minuten doet sterk denken aan Valentine van The Sisters of Mercy. Het is bijna een copycat maar ook weer niet. De band weet zoals op alle songs er een eigentijdse draai aan te geven. Ik zie al uit naar de opvolger die begin volgende maand verschijnt.

avatar van Poles Apart
Scarlet schreef:
Duidelijk geïnspireerd door The Sisters of Mercy (vroege periode1980-1983).

En niet door dit legendarische album van Television?

Het zou kunnen dat ze zich daar naar vernoemd hebben.