David Bowie - At the Kit Kat Klub (2021)

Alternatieve titel: Live New York 99

11. The Pretty Things Are Going to Hell
  12. I'm Afraid of Americans
avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
De laatste uit de serie postume live releases "Brilliant Live Adventures ".

Schandalig direct uitverkocht

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
René R schreef:
Schandalig direct uitverkocht
Hier is nog wel een en ander te verkrijgen, toch? David Bowie | Vinyl and Merch | Dig! - shop.thisisdig.com

Neen hoor

Wel een mooie setlist.
Als niet die-hard Bowie fan had ik graag een betaalbaar cdtje gekocht. Komt vast ook niet op Spotify?

avatar van Pitchman
Als je VH1 Storytellers en Live at BBC radio Theater hebt , schiet je al aardig op.

Pitchman schreef:

Is dit hier dezelfde, prachtige, versie van Always Crashing in the Same Car?

avatar van Pitchman
Dat moet haast wel. Dezelfde periode.

Ik was wel zo gelukkig om nog een cd te bemachtigen in the UK Bowie Shop. De LP was al in 5 minuten of zo uitverkocht. En ik heb de cd ook nog eens te vroeg ontvangen zie ik, officiële release is 2 april.

David Bowie At the Kit Kat Klub, Live New York '99, is de laatste release uit de serie Brilliant Live Adventures [1995-1999]. Dit is een serie van zes limited edition live albums, die allemaal erg goed tot geweldig zijn. En deze At the Kit Kat Klub is geweldig.

De energie die in die club heeft gehangen spat uit je boxen. De energie komt van Bowie en zijn band en van het publiek. Wat hadden ze er allemaal zin in die avond. De uitvoeringen van de songs zijn dan ook erg goed. De band speelt ijzersterk en Bowie is uitstekend bij stem. Ook de arrangementen van de songs zijn geweldig gedaan en het geheel heeft een warme sound. Dat alles doet me denken aan het ook zo sterke concert van deze zelfde band met Bowie in het BBC Radio Theatre in 2000. Maar de power, energie en de productie van dit concert zijn zelfs nog wat beter.

En wat een setlist heeft dit concert, met songs uit zijn complete oeuvre. Het hele concert is top, uitschieters voor mij zijn Life On Mars, met schitterende klassieke piano begeleiding, Something in the Air, Always Crashing in the Same Car, Stay, Changes & de beste uitvoering ooit van I’m Afraid of Americans. Veel beter dan dit krijgen we David Bowie live niet te horen.

avatar van Savant
west schreef:
Veel beter dan dit krijgen we David Bowie live niet te horen.

Los van de enorme clusterfuck van de erven Bowie om the Brilliant Live Adventures aan fans beschikbaar te stellen (van mij mogen er koppen rollen ergens), is dit inderdaad een geweldige toevoeging én afsluiting van de 6-delige serie. Energiek, to the point, en retestrak. Had best een dubbelalbum mogen zijn, want ik begreep dat er meer nummers zijn die deze release niet gehaald hebben.

Er is best veel live materiaal van Bowie uitgebracht de laatste jaren, dus overkill ligt op de loer. Toch had ik deze serie niet willen missen (ja, ik heb ze alle 6, op cd en vinyl. Ik heb er nog net niet voor hoeven moorden ). Zoals West al schreef, ze zijn allemaal goed tot geweldig. Er is een geweldige playlist uit samen te stellen van zo’n 45 nummers, zonder doublures. Geloof me, want ik heb hem gemaakt, het is een absoluut luisterfeest!

Savant schreef:

Deze week hebben ze via de Bowie sites (UK & USA) hun excuses gemaakt via de email voor deze 'clusterfuck' die zo limited beschikbaar was. Er komen binnenkort wat extra exemplaren beschikbaar uit deze serie. Kijken of ze nu wel één exemplaar per bestelling invoeren. Anders kunnen de aasgieren weer hun slag slaan en Bowie fans die achter het net vissen een poot uitdraaien.

avatar van Ceasar
Bij dit album was het niet mogelijk om meer dan één exemplaar te bestellen. Bij de andere albums heb ik hier niet op gelet.

avatar van Ceasar
Gisteren (3 april 2021) bleek dat de cd geleverd is in de kleuren geel, rood, groen en blauw. Nog een dingetje voor de echte verzamelaars... Of dit ook gedaan is bij de lp's weet ik (nog) niet.

120€ betaald op eBay nu nog ontvangen. heb mail gehad dat hij opgestuurd is

René R schreef:
120€ betaald op eBay nu nog ontvangen. heb mail gehad dat hij opgestuurd is

Je hebt de gouden hoes besteld?

Het nummer Life on Mars? is exact hetzelfde , dus een letterlijk een kopie die ook op Something in the Air staat.

Tip voor de liefhebbers van dit album en de serie Brilliant Live Adventures [1995-1999], dit geweldige concert verkrijgbaar op 2LP en CD uit Budapest 1997: Spinner - discogs.com Spinner - discogs.com

Outside in Budapest is zeker net zo goed als de concerten uit de officiële serie.

west schreef:

Leuk, maar waarschijnlijk ook lastig verkrijgbaar en net zo duur....

Duszz schreef:

Leuk, maar waarschijnlijk ook lastig verkrijgbaar en net zo duur....

Niet meer via Discogs zie ik, maar nog betaalbaar via Ebay.

avatar van m@rcel_a
Wat een prachtige uitvoering van 'allways crashing'!

avatar van davevr
Wat een goed live album, de setlist is ongelooflijk, het niveau van de muzikanten is absurd hoog en Bowie is zo goed bij stem. Ik had gezworen van niets meer te kopen dat na zijn dood uitgebracht werd : Ik had namelijk bijna alles al maar dit hou ik niet vol op deze wijze. Discogs bestelling is uitgevoerd

avatar van Minneapolis
Man, man.. The Beeb, Reality tour en Glastonbury dacht ik wel klaar te zijn Bowie Live albums, maar na het horen van deze chocolade wafel club ben ik toch weer voor de bijl gegaan en heb deze ook aangeschaft. Ik heb blijkbaar een zwak voor zijn latere live versies. Mooie kwaliteit, super setlist en geen zwak nummer, wat zeg ik.. geen zwak moment!