menu

Dieter van der Westen / Eric van der Westen - The Sun Will Rise Again (2021)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Nederland
Folk / Roots
Uitgebracht in eigen beheer

  1. From Dusk Till Dawn (4:31)
  2. The Sun Will Rise Again (3:35)
  3. Hold the Line (4:38)
  4. Erie Canal (3:43)
  5. I Want You (3:49)
  6. Save My Memories (4:38)
  7. House of Hope (5:00)
  8. FFV (3:44)
  9. The Tears I've Trusted (4:22)
  10. Blue Skies Above (3:27)
  11. Sin James Infirmary (2:59)
totale tijdsduur: 44:26
zoeken in:
avatar van heicro
3,5
Opvallend toch wel dat een goed product van eigen bodem totaal geen aandacht krijgt hier op Mume, terwijl ze toch geen onbekenden zijn.
Eric Van Der Westen bestormt al jaren de wereldpodia samen met o.a. Sezen Aksu en zijn broer Dieter Van Der Westen is een graag geziene gast op de grootste festivals met zijn Nederlands-Marokkaanse band Kasba.
Hoewel hun muzikale werelden redelijk ver uit elkaar liggen, besloten ze samen een album op te nemen met zelf geschreven Americana en folk songs. Een logische stap aangezien ze beiden al jarenlang hiervoor een voorliefde hebben.

Dieter speelt akoestisch gitaar, dobro, mondharmonica en zingt . Eric bespeelt de contrabas. De meeste nummers zijn geschreven door Dieter, maar er zijn ook een paar in een modern jasje gestopte ‘traditionals’ te horen.

Het is een album met subtiel klinkende gitaarwerk geworden. Bovendien heeft Dieter een mooie en warme stem. Eric’s spel op de contrabas behoudt soms de nodige vaart. Hoewel hij de liedjes niet schreef werkte hij de muziek wel verder uit. Dit album is vooral een resultaat van de beide broers.

'The Sun Will Rise Again' is een goed album vol met sfeervolle en intieme liedjes. Hun muzikale talent, maar vooral het jarenlang spelen op wereldwijde podia is te horen. De internationale klasse spat eraf.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:30 uur

geplaatst: vandaag om 15:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.