Prince - Welcome 2 America (2021)

Pop / Funk
Label: NPG

1. Welcome 2 America (5:23)
  2. Running Game (Son of a Slave Master) (4:05)
  3. Born 2 Die (5:03)
  4. 1000 Light Years from Here (5:46)
  5. Hot Summer (3:32)
  6. Stand Up and B Strong (5:18)
  7. Check the Record (3:28)
  8. Same Page, Different Book (4:41)
  9. When She Comes (4:46)
  10. 1010 (Rin Tin Tin) (4:42)
  11. Yes (2:56)
  12. One Day We Will All B Free (4:41)
avatar van Funky Bookie
In veel te veel vormen gepreorderd (lekker Nederlands). Ik ben er klaar voor.

Anders ik wel.

Leuk, een release waarvan ik maar 3 nummers ken waarvan When she comes blijkbaar een andere versie is.

We moeten helaas nog wel even wachten, maar ja dat hoort erbij.

Uiteraard een release om naar uit te kijken. De single vind ik goed, de andere twee nummers zoals ik ze ken doen me dan weer zeer weinig (ben ook niet heel erg van de dames die hier begeleiden).

De prijzen die gevraagd worden? Absurd!

Maar hoe dan ook : ik heb er zin in (komt alleen wel uit als ik op vakantie ben.. dus net wat langer wachten nog).

avatar van jraw
Leuk! Samples hebben wel een herkenbaar geluid van hitnrun 2. Ben benieuwd naar de andere nummers. Hopelijk in najaar nog een lekker deluxe’je...

aERodynamIC schreef:

Ben jij nou alweer op vakantie als Prince (uit)komt?

west schreef:

Ben jij nou alweer op vakantie als Prince (uit)komt?

Ja verdomd, zelfs nu hij niet meer leeft blijkt dit zo te zijn

avatar van goldendream
Een vraagje voor de kenners die hier duidelijk meer over weten: kan een woordje uitleg bij dit album?

avatar van Poles Apart
goldendream schreef:

'Welcome 2 America' is a previously unreleased Prince album recorded in 2010. The album was “mysteriously archived” by Prince and features some of his only studio collaborations with bassist Tal Wilkenfeld, drummer Chris Coleman, and engineer Jason Agel, with additional contributions from New Power Generation singers Shelby J., Liv Warfield, and Elisa Fiorillo and keyboardist Morris Hayes, who Prince also recruited to co-produce several tracks on the album.

In terms of chronology, if issued at the time, the album would have sat between '20Ten' (2010) and 'Plectrumelectrum' (2014).

En nog meer achtergrondinfo hier:
Album: Welcome 2 America - Prince Vault

avatar van lennon
De snippets die te horen waren in 60 minutes van Born 2 die en Check the Record zijn veelbelovend.
Hot summer ken ik al, en dat vind ik een beetje een niemanddalletje, maar wellicht is het als geheel wel een stuk fijner.

Ik vind t vooral leuk dat ze met recenter werk komen aanzetten.

avatar van Marco dB
Ben benieuwd. Nu vind ik 2010 wel de meest zwakke broeder uit z'n oeuvre, dus als dit uit dezelfde koker komt is er bij mij enig voorbehoud. Maar die eerste track stemt hoopvol.

Van de 3 `nieuwe` nummers die ik ken vind ik het titelnummer heel goed, Same Page Different book hoogstens oke en Hot Summer echt vreselijk slecht.

When she comes en 1000 light years aways waren heel goede nummers op HitnRun 2. Hopelijk hier in een andere versie.

Thibaut V schreef:

1000 light years away is wel erg 'hidden' op mijn versie van Hit&Run 2.

jraw schreef:

1000 light years away is wel erg 'hidden' op mijn versie van Hit&Run 2.

Ik moet m na 5 jaar ook nog steeds vinden

Black Muse nog eens herbeluisteren

Thibaut V schreef:
Black Muse nog eens herbeluisteren

Scherp, maar of 1000 light years een andere naam voor het bekende Black Muse is, blijft nog even de vraag denk ik...

avatar van jraw
Born 2 Die nu ook beschikbaar via oa Apple Music en Spotify.

En wat vinden we ervan... tja... leuk om gehoord te hebben, maar veel meer dan dat vind ik het niet...

Geef mij maar een Originals volumetje 2 ofzo... terug naar de gloriejaren...

jraw schreef:
Born 2 Die nu ook beschikbaar via oa Apple Music en Spotify.

Geef mij maar een Originals volumetje 2 ofzo... terug naar de gloriejaren...

De instrumentatie op het eind vind ik nog best lekker. Tot nu toe heb ik een Planet Earth gevoel er bij de sound, maar dan wat meer uitgerekt (en dat laatste is positief).

Tja, Originals was wel de leukste release to nu toe. Met Sign o the times uiteraard, al vind ik persoonlijk een selectie daarbij het meest geslaagd.

Tja, ik heb er niet zoveel mee. Heel veel meer van hetzelfde en dat is iets waar ik al jaren tegenaan liep bij zijn releases.

Het is prima hoor, maar nu denk ik wel: oei, dit is bijzonder prijzig en dat voor iets waarvan ik hooguit 'mwoah' denk. We gaan het horen.

Ik geniet intens van zo'n superdeluxe als SOTT en inderdaad een Originals vind ik ook geweldig.

avatar van vinylbeleving
Van Welcome 2 America, en Born 2 Die, wordt ik nog niet heel enthousiast. Dit werk is op de plank blijven liggen, en misschien niet onbedoeld door Prince. Nog even afwachten nog, wellicht zit een mooie 3,5 sterren, afgaande op de eerste tracks wel in het vat. Een meesterwerk zal het echter niet worden, maar wie weet waar Prince ons nog mee weet te verassen.

avatar van Funky Bookie
Ik probeer zo min mogelijk te luisteren, om straks het album in zijn geheel tot me te nemen.

Minneapolis schreef:

Ik vind t vooral echt klinken zoals ie op Montreux klonk in 2009 (en dat klopt natuurlijk wel qua tijd). Die band was heel fijn, dus daar zou best wel wat mee kunnen.

De titel track vind ik fijn. Born 2 die is ok, maar wel een heel mooie tribute aan Curtis Mayfield. Dit nummer ademt ook wel Curtis uit, en dat heeft ie dus ook knap gedaan.
Mijn favoriete stijl is het ook niet, maar ik ben allang blij dat we de luxe hebben van uberhaupt nog "nieuw" materiaal te horen krijgen.

lennon schreef:

Ik vind t vooral echt klinken zoals ie op Montreux klonk in 2009

Zit wel wat in. De twee nummers hebben ook een bepaalde jazzy vibe. Ik ben er niet zo ongelukkig mee (maar ook niet omvergeblazen).

avatar van jokerman
Ik word toch ook wel heel erg blij van de vrijgegeven tracks! Zin in deze release!!

avatar van Minneapolis

Nikserig nummertje. Ze worden steeds iets minder.
Dat wordt losse nummers Spotifyen voor mij i.p.v. fysiek in huis halen vrees ik.

Het is een mengeling van wat hij al eerder heeft gedaan, ik hoor er Cream en Guitar in en nog wat van die nummers.

Best leuk, maar dat waren zoveel nummers de laatste jaren. Wie verwacht er een meesterwerk? Ik denk niemand.

aERodynamIC schreef:

Nee, een meesterwerk niet perse, maar met zijn scala aan mogelijkheden (funk, soul, jazz of indrukwekkend gitaarwerk) word ik niet blij van zo'n niets aan de hand pop nummertje zonder enig randje of muzikale verassing. Ik hoop dat de andere nummers af en toe een lekker muzikaal intermezzo o.i.d. bevatten. Van zijn bandleden of de maestro himself.
Het titelnummer is tenminste geen 13 in een dozijn.

avatar van lennon

Dit nummer is al jaren in the open... en is inderdaad echt een niemendalletje......

**** review voor Welcome 2 America op het AD:

"Welcome 2 America van Prince is niet legendarisch, maar wel de moeite waard"
DPG Media Privacy Gate - ad.nl