menu

Delving - Hirschbrunnen (2021)

mijn stem
3,58 (6)
6 stemmen

Duitsland
Rock / Electronic
Label: Stickman

  1. Ultramarine (7:52)
  2. Delving (7:00)
  3. The Reflecting Pool (9:30)
  4. Wait and See (7:12)
  5. Hirschbrunnen (9:34)
  6. Einstürzende Plattenbauten (3:39)
  7. Vast (11:23)
totale tijdsduur: 56:10
zoeken in:
avatar van Don Cappuccino
3,5
Erg fijne soloplaat van Elder-zanger/gitarist Nick DiSalvo. Qua stijl moet je ook denken aan de meer dromerige elementen van de latere Elder-sound, maar dan instrumentaal.

avatar van WoNa
4,0
IK heb doorgaans niets met instrumentale albums (en ken Nick DiSalvo alleen via de e-mail die ik wel eens van Stickman Records ontvang). Op Hirschbrunnen brengt hij alle stukjes muziek samen die hij in de loop der jaren verzamelde, maar nooit iets mee heeft gedaan. Door de lockdown kreeg hij meer tijd en joeg zijn droom na. Het resultaat is Hirschbrunnen, een instrumentaal album waarin allerlei stijlen samen komen en tot een geheel zijn gesmeed. Zelfs binnen nummers slaat de sfeer volledig om, zodat telkens weer verrassing aangeboden worden.

Je kunt het bijna vergelijken met rondlopen in een oefencomplex voor bandjes. Uit iedere ruimte klinkt totaal andere muziek. Zo ook op deze plaat, maar dan gepresenteerd als een logisch geheel. Van jazzrock naar synth ambient en van stevige (prog)rock naar dromerige passages. Het komt allemaal voorbij.

Zoals ik al schreef, normaal ben ik vrij snel verveeld als er niet (ook) wordt gezongen. Hier merkte ik voor het eerste dat zang af zou kunnen leiden van het avontuur dat wordt aangeboden. Of Hirschbrunnen heel bijzonder is, kan ik daarom niet echt beoordelen. Ik kan me zelfs voorstellen dat dat niet zo is, maar voor mij is dit geweldig, zeer smaakvol en met veel fantasie gemaakt En, niet te vergeten, fantastisch ingespeeld.

Het bovenstaande is een bewerking van een Engelstalige post op WoNoBloG.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:26 uur

geplaatst: vandaag om 00:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.