Mick Fleetwood & Friends - Celebrate the Music of Peter Green and the Early Years of Fleetwood Mac (2020)

Blues / Rock
Label: BMG

1. Rollin' Man (4:12)

2. Homework (4:04)

3. Doctor Brown (4:34)

met Billy Gibbons

4. All Your Love (4:35)

met John Mayall

5. Rattlesnake Shake (4:49)

met Steven Tyler en Billy Gibbons

6. Stop Messin' Round (5:06)

met Christine McVie

7. Looking for Somebody (4:37)

met Christine McVie

8. Sandy Mary (5:37)

met Jonny Lang

9. Love That Burns (5:54)

met Rick Vito

10. The World Keep on Turning (3:16)

met Noel Gallagher

11. Like Crying (2:38)

met Noel Gallagher

12. No Place to Go (4:00)

met Rick Vito en Noel Gallagher

13. Station Man (6:20)

met Pete Townshend

14. Man of the World (3:26)

met Neil Finn

15. Oh Well, Pt.1 (4:21)

met Steven Tyler & Billy Gibbons

16. Oh Well, Pt.2 (6:02)

met David Gilmour

17. Need Your Love So Bad (5:59)

met Jonny Lang

18. Black Magic Woman (7:14)

met Rick Vito

19. The Sky Is Crying (6:37)

met Jeremy Spencer en Bill Wyman

20. I Can't Hold Out (5:03)

met Jeremy Spencer en Bill Wyman

21. The Green Manalishi (With the Two Prong Crown) (5:58)

met Billy Gibbons en Kirk Hammett

22. Albatross (3:36)

met David Gilmour

23. Shake Your Money Maker (7:06)
avatar van henrie9
Big event op zich, die beroemde schare 60's en 70's-helden samen in Londen juist vóór de lockdown, voor hun Last Waltz voor Peter Green & Z'n Vroege Fleetwood Mac! Overlever Mick Fleetwood vond hiervoor John Mayall, Jeremy Spencer, David Gilmour, Pete Townshend, Bill Wyman, Steven Tyler, maar ook Christine Mc Vie, Noel Gallagher, Kirk Hammett e.v.a. Je hoort het direct, memorabel bluesfeest. Niet enkel door Albatross en Oh Well pt.2 met de Floydgitarist, maar evenzeer door de zovele tot leven gewekte bluesparels van Green. Waar liggen mijn ouwe Fleedwood Mac-platen...!

Ik dacht: als liefhebber van Peter Green's Fleetwood Mac moet ik dit eigenlijk hebben. Maar hoe verhoudt zich dit tot de originelen? Door het aarzelen, wat onterecht bleek, ben ik uiteindelijk beloond. Ik kon recent de fraaie deluxe boekversie met 4LP, 2CD en blu-ray voor relatief weinig kopen. Daar ben ik blij mee. Maar nu vraag ik mij af: waarom heb ik dit niet gelijk gekocht? Want dit is dit echt een fantastisch concert, een prachtig tribute to Peter Green's muziek. De uitvoeringen zijn vrijwel allemaal geweldig gedaan, de productie is top en de songs zijn dat natuurlijk ook. Niet te missen deze celebration of the music of Peter Green!