Teramaze - Sorella Minore (2021)

Australiƫ
Rock / Metal
Uitgebracht in eigen beheer

1. Sorella Minore (25:46)
  2. Stone (5:15)
  3. Take Your Shot (4:56)
  4. Between These Shadows (4:45)
avatar van james_cameron
De progressieve metal van het australische Teramaze begint steeds meer te lijken op Dream Theater. Luister maar eens naar het ambitieuze 25 minuten lange titelnummer. Het is een mooie track, waarbij vooral in de meer stevige passages veel valt te beleven, maar het had gezien de vele herhalingen wel wat korter gemogen. Dan zijn de overige drie tracks, die allen rond de 5 minuten klokken, beter in balans. Het songmateriaal is mij herhaaldelijk iets te zoet, vooral door de aalgladde zangpartijen, maar gezegd moet worden dat het allemaal wel weer knap in elkaar steekt. Volgende keer wel graag een wat minder klinisch klinkende produktie.

avatar van Rudi S
Toch een fijn plaatje, met name die epic is erg fijn.

avatar van ProGNerD
Inderdaad prima album van een van de zoveelste veelbelovende bands uit de nieuwe lichting progmetal van Down Under.

De epic steekt er natuurlijk met kop en schouders bovenuit; en wat het laatste nummer betreft kan ik me dan wel een beetje vinden in de termen iets te zoet / glad hierboven...

(las in de Aardschok trouwens dat er al weer genoeg materiaal voor een volgende album op de plank ligt )