menu

The Calicos - The Soft Landing (2021)

mijn stem
3,80 (30)
30 stemmen

Belgiƫ
Roots / Rock
Label: Mayway

  1. How Was I to Know? (7:14)
  2. Heartbreaker (3:25)
  3. Follow You Down (4:00)
  4. Desire (4:30)
  5. Nova (4:18)
  6. Cruel (5:11)
  7. I Don't Need It (2:57)
  8. Day by Day (4:35)
  9. The Soft Landing (4:33)
totale tijdsduur: 40:43
zoeken in:
avatar van Lura
4,5
In april 2018 wist de jonge, talentvolle Antwerpse band The Calicos meteen Humo’s Rock Rally te winnen. Het zestal bestaat uit Quinten Vermaelen (gitaar en zang) Aäron Koch (gitaar en pedalsteel) Sander Smeets (gitaar en toetsen) Maximilian Dobbertin (toetsen) Guido Op de Beeck (bas) en Olivier Penu (drums). Sinds 2018 bracht men een zestal singles uit, waarvan de laatste vier op hun debuutalbum The Soft Landing terecht kwamen. Een album dat men in alle rust opnam. The Calicos maken melodieuze muziek met invloeden uit Americana, indie en alt country. Geïnspireerd door artiesten als The War On Drugs, Strand Of Oaks, Wilco, Jonathan Wilson en Ryan Adams, gemixt tot een eigen geluid. De productie nam de band zelf in handen, geholpen door levende legende Firmin Michiels en andermaal loepzuiver afgewerkt door Tobie Speleman (blackwave., Geppetto & The Whales, EMY, The Haunted Youth). De opvallende, maar toch eenvoudige hoes gaf me direct een goed gevoel. Ook een zomers gevoel, want bramen associeer ik met de (late) zomer. De muziek geeft me ook een positief gevoel. Nog meer sinds ik weet dat Gijs van de Burgt van Harvest Music en Jan Muylaert van Salmon Bookings, hun booking agents in Nederland en België zijn. Beiden heb ik de afgelopen jaren leren kennen als americana liefhebbers met het muziekhart op de juiste plaats en nemen alleen maar artiesten aan, waar ze volledig achterstaan. Zo ook in dit geval, want The Soft Landing van The Calicos is een bijzonder overtuigend debuut, dat volgens mij zowel door jongere als oudere americana liefhebbers omarmd zal gaan worden.

avatar van erwinz
4,0
Volledige recensie op de krenten uit de pop:
De krenten uit de pop: The Calicos - The Soft Landing - dekrentenuitdepop.blogspot.com

De eerste echte lentedagen van 2021 worden prachtig ingekleurd door de Belgische band The Calicos, die uit de voeten kan met roots en rock en deze genres op bijzondere wijze aan elkaar smeedt

Zeker bij onze zuiderburen wordt inmiddels al een aantal jaren veel verwacht van The Calicos, dat op in 2018 de prestigieuze Humo’s Rock Rally op haar naam schreef. De hooggespannen verwachtingen worden waargemaakt op The Soft Landing, het debuutalbum van de band uit Antwerpen. The Calicos strooit op haar debuut driftig met prachtig melodieuze popliedjes met invloeden uit de pop, rock en roots. Het zijn popliedjes die de zon aangenaam laten schijnen, maar het zijn ook popliedjes waarin de spanning vaak fraai wordt opgebouwd. In muzikaal opzicht is het smullen, maar ook in vocaal opzicht maakt de Belgische band makkelijk indruk. Fraai debuut.

avatar van henrie9
4,0
Indertijd, drie jaar geleden, over ze gelezen, Humo's Rock Rally gewonnen. Verleden jaar, opgevallen met single 'Nova', terecht helemaal bovenaan Vlaamse Radio 1's Voxtop beland. Nu hun eersteling, zo te zien is sinds 2018 't ijzer bewust zo geduldig gesmeed tot het kunstwerk helemaal af was. Dat is het dan ook nu, volwassen plaat, tot in de kleine puntjes professioneel. Topnummer 'Nova' schittert nu mooi middenin. Wat direct in 't hoofd schiet bij beluistering van 't geheel : de recente van Lord Huron, een The War On Drugs-rocksound soms, ingetogen Wilco  - allemaal americana dit, het etiket is hen blijkbaar al opgekleefd- maar ook een mix Bony King Of Nowhere/Chris Isaak-stemgeluid en... die smachtende pedal steel gitaar! Naast de country-americana is ook pop hun eigen gemaakt, maar alles even rijk en perfect ingekleed en  afgeborsteld. Opener 'How Was I To Know', episch, evenwichtig en rustig opgebouwd tot finaal ook de rockgitaarremmen los mogen. Applausnummer! Songschrijven kunnen die mannen dus, rock of pop, sterk materiaal tot en met het 'landingsnummer'. Nog een aan te bevelen zomerplaat erbij.

avatar van Gladius
4,0
Allé hup TakeRoot, zet dit eens op je line-up, en snel!

Gast
geplaatst: vandaag om 14:01 uur

geplaatst: vandaag om 14:01 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.