Asia - Live in Moscow (1991)

Alternatieve titels: Live Mockba | Greatest Hits Live

Label: Rhino

1. Time Again (5:36)
  2. Sole Survivor (6:26)
  3. Don't Cry (5:16)
  4. Keyboard Solo (5:15)
  5. Only Time Will Tell (4:58)
  6. Rock and Roll Dream (5:46)
  7. Starless (3:48)
  8. Book of Saturday (2:48)
  9. The Smile Has Left Your Eyes, Pts. 1 & 2 (4:49)
  10. Wildest Dreams * (5:09)
  11. The Heat Goes On (7:21)
  12. Go (4:50)
  13. Heat of the Moment (5:19)
  14. Open Your Eyes (7:28)
  15. Kari-Anne *
knight3
Bij mij staat Wildest Dreams er helaas niet op (hoes is wel hetzelfde), maar wel een studiotrack Kari-Anne. De Keyboardsolo is o.a. Video Killed The Radio Star. Het concert klinkt fantastisch en heeft door de geweldige Wetton-uitvoeringen van King Crimson songs veel afwisseling. Uitstekende balans tussen bombast en subtiliteit. Met Pat Thrall en helaas zonder Steve Howe toch een meesterlijk album! Binnenkort schijnt er een album te komen van Asia in de originele bezetting!!

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
knight3 schreef:
Binnenkort schijnt er een album te komen van Asia in de originele bezetting!!

Ja, dat schijnt... en zo schijnt het ook dat een al zowat gereed album in de (m.i.) interessantere bezetting Downes/Payne via rechterlijke weg de nek omgedraaid is...

avatar van Gert P
Mooie plaat met ook wat King Crimson nummers er op.

Ge2rt
Deze live-CD is in 1995 nog een keer uitgebracht onder de naam Kari-Anne, waarbij het gepraat tussen de nummers is weggelaten. Daardoor is dat album zo'n 2 minuten korter.

avatar van Rinus
Best wel een goede live registratie van John Wetton en Co. En hoewel ze best wel eens wat steekjes laten vallen (wat wel zo eerlijk is, niet weggedubbed en gemixed), een zeer behoorlijke setlisting, plus was leuke zijstapjes uit de tijd van The Buggles en King Crimson.
Asia is heel populair in Rusland (nog steeds, ik kan het weten, kom er elk jaar) en heeft daar een zeer loyale fanbase, en dat hoor je ook op deze CD. Bevat op het eind 1 studio nummer, Kari-Anne, dat zelfs niet op de "Anthologia" (of Gold verzamelaar, is de re-issue) staat.

avatar van Helicon
Ge2rt schreef:

Ik heb idd ook de Kari-Anne uitvoering (voor een prikkie ingekopt) 'k moet zeggen dat ik een heel aardige live cd vind. Zeker sommige van gitaarsolo's (bijv. Sole Survivor) zijn prima!

avatar van bikkel2
Muzikaal knappe maar tegelijkertijd ook wat kille liveregistratie van Asia .
Er wordt uiteraard veel geput uit het debuut , logisch want dit is met afstand de meest succesvolle plaat .
De groep staat zijn mannetje , maar ik mis hier en daar wat heilig vuur .
Merkwaardig zijn de King Crimson nummers . Ook tijdens de recente reunietour wordt er geput uit andere bands waar de leden in zitten of zaten . Leuk , maar dit is Asia .
Niet alle nummers zijn even sterk , erg A.O.R georienteerd , en een tikkie voorspelbaar .
Ik ben dan ook geen liefhebber van al het Asiawerk .

avatar van B.Robertson
Heb hem onder de uitgave The Smile Has Left Your Eyes uit de Ambitions serie van Eagle Rock Ltd. Disc 1 deze en disc 2 een gedeelte van Live in Massachusetts '83. (Wel met Howe, maar ook met bootleg-sound.) Live in Moscow opent sterk met Time and Again. Pat Thrall is een goede vervanger van Steve Howe. Alleen op Heat of the Moment mis ik hem. Verdere hoogtepunten hier zijn de keyboard solo, The Heat Goes On met die machtige ( te korte) solo van Carl Palmer en Open Your Eyes. Heel aardig album, kan hem afwegen tegen zo'n officiële bootleg met John Payne (Asadia geeft dat uit.)

Ozric Spacefolk
Pat Thrall is hier niet de vervanger van Steve Howe maar van Mandy Meyer.