T.I. - T.I. vs. T.I.P. (2007)

Label: Grand Hustle

1. Act I: T.I.P. (2:23)
  2. Big Things Poppin' (Do It) (4:48)
  3. Raw (3:53)
  4. You Know What It Is (4:48)

met Wyclef Jean

5. Dopeman (5:10)
  6. Watch What You Say to Me (4:46)

met Jay-Z

met Wyclef Jean

11. We Do This (3:34)
  12. Show It to Me (3:19)

met Nelly

13. Don't You Wann Be High (4:00)
  14. Touchdown (4:43)

met Eminem

15. Act III: T.I. Vs T.I.P. the Confrontation (1:47)
  16. Tell 'Em I Said That (4:55)
  17. Respect This Hustle (4:28)
  18. My Type (4:50)
avatar van realmadrid23
16,17,7 zijn erg goed..toevallig allemaal van " Danja" (protégé van Timbaland) .. Het album zelf luisterd lekker weg ..

3 sterren...

avatar van ferdi2307
aahh heerlijk! the KING of the Dirty South is er alweer..!! moet zeggen KING (album) was echt top, maar nu dit.. super! hehe.. vooral Hurt met Busta is geniaal.. Wat een super stem om naar te luisteren, T.I. gooit altijd veel emotie in z'n raps, vooral daarom is hij 1 van mijn favorieten..!

C.J. Slob
Heel droevig album dit. De stem van T.I. is heel vervelend, ik vind hem heel blikkerig klinken. Daarnaast zijn de beats niet goed en komen ze erg goedkoop en simpel over. Alleen de productie van Wyclef komt aan een voldoende maar de rest is zeer ondermaats.
Daarbij komt dat T.I. ook heel weinig heeft te vertellen en dat Eminem de kroon spant met het maken van een slechte beat, ongelooflijk wat een laf deuntje.

T.I. - T.I. Vs. T.I.P. 2*

avatar van MJ_DA_MAN
Het nummer met Em is idd een compleet drama.

avatar van ferdi2307
haha.. hoe erg kunnen smaken verschillen

bennyzuenny
touchdown is wel lekker nummer:P, vind ik, klinkt gewoon lekker

en de rest van het album vind ik echt top
Tell Em i Said that is voor mij het beste nummer(als toch wel T.i. aanhanger)
een 4

avatar van nr9StefanoTorres
Lekkerr album vind ik wel hoor. Staan niet echt van die knallers als What You Know of Top Back op maar we lekkere nummers. Vind goede zet met Wyclef Jean want die 2 nummers My Swag en You Know What It Is zijn echt toppie en ook Big Things Poppin en Hurt zijn ook chill. Vind de nummers met Eminem en Nelly erg saai.
duss 4*

ferdi2307 schreef:

Wat moet ik hier nu van denken? Mij zegt het genoeg dat je schijnbaar Dem Franchize Boyz & The Game beter vind dan All Eyez On Me, wat misschien niet zo'n samenhangend album is maar wel geweldig doordat er zoveel potentiele hits opstaan, erg ongeloofwaardig

avatar van ferdi2307
wat is er ongeloofwaardig? mijn muziek voorkeur? Tupac was/ is 1 van de grootste, moet ik nageven, maar om lekker muziek te luisteren heb ik liever dit en Dem franchize dan 2pac.. al kan ik de meeste van zijn nrs zeer waarderen.

avatar van Conway Twitty
Ik snap dat niet, dat je van dirty-South gedoe houdt kan ik wel begrijpen, maar in dat genre is DFB gewoon echt de bodem.

mes-one
Dat nummer met Eminem is wel erg zielig...

T.I. heeft een redelijk album gedropt naar mijn mening.

Relax
Eminem... waarom doet hij zo'n domme onserieuze stem, als ik T.I. was zou ik zeggen dat het overnieuw moest.
Klote tekst ook nog van Eminem.. dat hij geld verdiend.. wtf !?

Social_Mask
Ik was wel benieuwd naar dat nummer met Eminem. Heb hem net gehoord op Youtube, en damn het klinkt echt zo slecht. Die stem.. T.I. vind ik eigenlijk niet echt veel, klinkt soms lekker in het gehoor, maar.... Ben nog in shock hoe laag Eminem is geworden. Ik heb geen hoop meer voor zn nieuwe album

Had hier veel meer van verwacht. King was veel beter. Dat nummer met Eminem ik dacht dat wordt de dikste maar is ook niks. Meer dan een 2,5 is het niet waard.

Harco
Van koning naar kut.

avatar van Bennieeee
Best goeie cd. Vooral de nummers Raw, Hurt en My Swag. Wil songtekst echt hebben van dat laatste nummer.
Touchdown met em valt echt zwaar tegen zeg

Bennieeee schreef:
Touchdown met em valt echt zwaar tegen zeg

http://www.metrolyrics.com/my-swag-lyrics-ti.html hier staat tie van My Swag

ferdi2307 schreef:

De laffe deuntjes en de zwakke 'raps' van DFB ben je toch na maximaal 5 minuten al zat? Naar 2Pac kan je echter uren luisteren zonder dat het gaat vervelen. Als je het echt weet te presteren om na een luisterbeurt DFB de CD nogmaals op gaat zetten, kan ik alleen maar zeggen dat ik dat ontzettend knap vind.

Maar terug op deze CD. Heb de CD nogmaals een kans gegeven en het wordt eigenlijk alleen maar slechter, erg matig allemaal. Op King stonden nog enkele lekkere nummers, hier heb ik geen een echte banger terug kunnen vinden of een song met een beetje inhoud, erg teleurstellend allemaal...

C.J. Slob schreef:

Haha, heb DFB zelfs al meerdere malen opgezet, lkkre bangers! Blijf het toch waarderen cie 'corny' crunk muziek..

Over dit album, ben ik het helemaal met je eens.. toen ik het voor het eerst hoorde dacht ik, wow dope! 4*.. maar nu na een paar keer luisteren, valt et me erg tegen! heb m'n stem moeten verlagen naar 3*, al blijft Big shit Popping toch wel errug lekker!!

avatar van ferdi2307
Overigens kan ik ook wel uren naar Tupac luisteren, zijn flow verveeld nooit maar ik moet af en toe even terug naar m'n commerciele smaak in de hip-hop scene

ferdi2307 schreef:

All Eyez On Me is commercieel ...

avatar van ferdi2307
haha ooh dus daarom vind ik dat album zo lekker

ice_cube
In Amerika vinden ze dit album top maar het is een matig album al staan er wel een paar aardige nummers op zoals hurt, my swag, touchdown en de productie van Danja is goed verder is het slecht

In de 'gerespecteerde' HipHop kringen in de VS (hiphopdx, xxl, source,...) wordt dit album behoorlijk extreem de grond in geboord.

Hoewel ik ook zeker geen fan ben van deze hiphop, vind ik de 'politiek correctheid' in deze een beetje ver gaan. Tegen mijn verwachtingen in is deze plaat best wel luisterbaar en het TI vs TIP concept van de contrasterende alter ego's is niet eens zo slecht.
Denk niet dat ik deze plaat meer dan 5x ga opzetten (maar da's al 4,5x meer dan ik eerst had gedacht ).

Kan me dus wel aansluiten met de meningen hierboven, zeker ivm de miserabele Eminem-track (wtf happened there ?!)

Een 2,5

Vind het album wel boven de hedendaagse hiphopstandaard uitsteken. Je moet ook wel van zn flow houden denk ik. Staan wel een aantal erg lekkere nummers op. Gedurfd om Wyclef aan te trekken voor die paar tracks, maar klinkt zeker niet slecht. En die Danja-tracks zijn echt lekker, maar die beats klinken gewoon 100% Timbaland, dan begin je toch na te denken he Touchdown het dieptepunt uiteraard, wat maakt die man de laatste tijd toch slappe rijmpjes/producties.

O en erg jammer dat DJ Toomp (What You Know) niet mee heeft gewerkt aan het album, beetje raar ook, hij heeft 90% van T.I.'s hits gemaakt.

avatar van mootje
T.i. rapt altijd met een mooie stijl en ook op deze album dus een dikke 5

Harco
Da Dopeman, wat is dat een kuttrack, zeg. Hij komt daar als Lil' Wayne. Hij doet sowieso minder z'n best dan op vorige albums. Ook mis ik producers als Toomp.

Enige tracks die voldoendes scoren hier zijn Big Shit Poppin' en de laatste drie.

Had na King hier toch veel meer van verwacht: 2,0.

avatar van nr9StefanoTorres
Blijft nog steeds wel lekker album, best wel al wat geluisterd en gaat bij mij niet vervelen ofzo. Kom maybe wel omdat ik T.I. al altijd wel tof vind.
Album is wel wat minder dan King maar blijft toch wel lekker album. Vooral Big Shit Poppin, You Know What It Is, My Swag zijn mijn favo's. Laatste 3 nummers zijn ook goedd.
Enige nummers die ik altijd skip zijn We Do This en die met Nelly en Eminem. En idd dat refrein op Da Dopeman is best irritant. Vind Help is Coming ook nog net gaan maar vind dat Just Blaze egt is afgezakt met net veels te harde beatz, het gaatt net maar t luister niet super.
Zit tussen 4-4,5 dusss wel omda het T.I. is 4,5*

E.Norton
Sjonge zeg... Wat heeft Em zichzelf voor lul gezet zeg bij Touchdown !!