Dean Blunt - Black Metal 2 (2021)

Electronic / Pop

8. ZaZa (2:06)
  9. Woosah (3:02)
  10. The Rot (3:43)
avatar van sj0n88
Toch een kleine tegenvaller dit. De eerste Black Metal was fantastisch. Deze plaat ligt qua sfeer mooi in het verlengde, maar mist kwalitatief echt sterke songs.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Het is lang geleden dat ik een heel album van Dean Blunt geluisterd, hoewel ik vaak genoeg ben blijven hangen bij de losse tracks die ik van hem heb gehoord (met als absolute favoriet het geweldige The Narcissist, met Inga Copeland). Maar nu ik net Vigil en The Rot hoor, mag ik daar wel eens verandering in brengen. Ik zal maar gelijk beginnen met deze plaat.

Edit: Erg lekker plaatje. Het heeft wat weg van Tirzahs album Devotion - met die afgevlakte, haast ongeïnteresseerde manier van zingen - maar dan met een duidelijke hiphopinslag. Ik weet niet precies waarom, maar de combinatie van die zang met akoestische, melodieuze producties werkt gewoon heel goed, zeker omdat geen enkel nummer zo lang duurt dat het gaat vervelen. Over de gehele lengte tof, daarmee ontzettend effectief, en gemakkelijk goed genoeg voor een dikke voldoende.