Jake Bugg - Saturday Night, Sunday Morning (2021)

Label: Sony

1. All I Need (3:36)
  2. Kiss Like the Sun (2:55)
  3. About Last Night (3:28)
  4. Downtown (3:23)
  5. Rabbit Hole (3:03)
  6. Lost (3:28)
  7. Scene (3:59)
  8. Lonely Hours (2:40)
  9. Maybe It's Today (3:09)
  10. Screaming (3:27)
  11. Hold Tight (2:56)
avatar van Cor
Cor
Jake Bugg schreef op z’n 18e de geweldige song ‘Lightning Bolt’ en een fijne bijbehorende LP. Brutale muziek met een fijne sneer in de stem. En daarna was het eigenlijk alweer voorbij. Verdwaald in suikerzoete pop als een soort bieberpastiche. Da’s jammer.

avatar van Grecio
Gewoon weer een heel sterk album van Jake Bugg. Is hij iets -zoals ze dat noemen- commercieler geworden? Wellicht, maar eigenlijk hou ik er wel van. Lost is iets wat ik nooit van hem zou verwachten sinds zijn debut, maar het is gewoon een tof nummer. De rest van het album heeft ook behoorlijk veel kwaliteit, met vooral veel mooie ballets. keep em coming Jake!

avatar van Dim
Dim
Na het debacle van 2017, vier jaar later weer een gevarieerd en aansprekend album.

avatar van jerome988
Dim schreef:
Bijzonder want vanaf This Time staan er m.i. alleen maar gouden liedjes op Hearts That Strain. En daarna ging ik het openende drietal ook waarderen. Plaat met een mooi traditioneel geluid ook.

Saturday Night, Sunday Morning is dan weer meer bombast-gedreven en vind ik alleen de opener en het trio Downtown / Rabbit Hole / Lost erg sterk. De single Saviours of the City van het jaar ervoor had hier niet op misstaan.