Senser - Stacked Up (1994)

Rock / Electronic
Label: Atlas

1. States of Mind (5:10)
  2. The Key (5:22)
  3. Switch (4:33)
  4. Age of Panic (4:08)
  5. What's Going On (5:07)
  6. One Touch One Bounce (3:24)
  7. Stubborn (5:46)
  8. Door Game (6:39)
  9. Peanut Head (5:40)
  10. Peace (5:50)
  11. Eject (5:19)
  12. No Comply (2:37)
  13. Worth (3:04)
avatar van Sammy
Mix van rock, crossover, metal en elektronische muziek maken dit tot een erg geslaagd album van Engelse bodem. 3.5*

avatar van ravenstein
Lekker plaatje door de, zoals Sammy reeds gezegd, mix van verschillende stijlen.
Het drumwerk (dat me geregeld deed denken aan dat van Ozric Tentacles) geeft het geheel iets "mellows".
Spijtig dat de single-versie van Age Of Panic er niet opstaat, want die bevatte een achtergrond van iets steviger gitaarwerk.

avatar van Yak
Yak
Wat was de bekende single van Senser ook alweer? Age Of Panic?

avatar van ravenstein
Inderdaad, Age Of Panic.
"Check it, check it out,..."

ElMeroMero
Hmm... Age of Panic ? Ik dacht eerlijk gezegd eerder aan Switch als je het over de bekendste single van dit gezelschap had.

Voor mij toch het enige nummer van deze plaat dat enigszins te pruimen was.

Ik ken enkel 'age of panic'. Ultieme crossover-schijf of zo, zalig lied.

avatar van andré
Ik heb ze eens op Pinkpop gezien, dat was een enerverend optreden. In mijn herinnering zagen ze er een beetje uit als The Levellers (en hun fans ) maar hadden ze 100 x zoveel power. Ik geloof dat Chris Isaak na hen optrad (maar misschien heb ik het mis), dat was een enorme domper toen

avatar van Bighead
Deze mix van metal, rap en electronische hoempapa is wat mij betreft niet te versmaden. De twee latere albums ken ik helaas niet, maar wat mij betreft is dit een klassieker.

5*!

Joy
plaatjes hierna beduidend minder

dit klinkt echt lekker, daarna werd het softer

avatar van jurado
mmmm vreemd..
Volgens mij komt dit uit 1994 en is dit niet de originle hoes .

fastpulseboy
en een ho-pe-loos gedateerde sound...

avatar van jurado
ach ja..in 1994 vond ik dit best cool

Kingsnake
Absolute top-plaat.

Ik draai m nog steeds met plezier.

Al is het soms wel een kinderachtige mix van metal,punk,spacerock,rap en house.
Het pleziert me wel.

Ik kan wel begrijpen waarom sommigen dit niks vinden, trouwens.

Nog zo'n een knaller uit mijn jeugd en terug uit 94, geslaagde crossover van metal, hiphop, electronische muziek. Ik vond het toen fantastisch en nu 15 jaar later nog altijd....

Misschien omdat de platen waarmee je je jeugd doormaakt het meest bijblijven?

avatar van dj maus
Vandaag op vinyl gescoord.
Jeugdsentiment.

Toch echt wel beter dan, eh, laten we zeggen Clawfinger

In deze periode hield ik wel van die energieke sound.
Lekker springen met z'n allen.
States of Mind, The Key, Switch en Age of Panic geven mij wel een Feelgood gevoel.
Net als Insane in the Brain van Cypress Hill, No Fronts van Dog Eat Dog en het werk van Therapy? ten tijden van Troublegum heerlijk gedateerd.
Maar dat ben ik zelf ook nog.
Deric is regelmatig So 90's.

Senser had hoe dan ook een eigen geluid.

De vergelijking met Levellers is niet eens zo vreemd in mijn ogen.
In 1994 brachten ze de single This Garden uit, waar ook dance invloeden in zaten. Ook in het latere album Zeitgeist waren die terug te horen.

Bij het latere Lo-fidelity Allstars (vrij onbekende, maar leuke band) hoor je het geluid van Senser in terug.

In principe lieten tijdsgenoten The Prodigy een meer krachtiger en uitgebalanseerder soortgelijk geluid horen.
Het latere The Fat of the Land heeft zelfs met Keith Flint een zanger die dezelfde punkie rapsound neer zet welke Senser al eerder op Stacked Up neer zette.

avatar van trebremmit
Age of Panic en States Of Mind werden toen wel vaak gedraaid, ik had ze ook op een verzamelcassette staan die iemand voor me had gemaakt. Vind het nog steeds prima nummers, apart genoeg ken ik verder helemaal niks van deze band. Hoogste tijd om dit album eens op te zoeken.