Backxwash - I Lie Here Buried with My Rings and My Dresses (2021)

Zambia
Hip-Hop / Metal
Label: Ugly Hag

1. Purpose of Pain (1:21)
  2. Wail of the Banshee (2:04)

met SurgeryHead

3. I Lie Here Buried with My Rings and My Dresses (4:58)

met Ada Rook

4. Terror Packets (4:59)

met Censored Dialogue

5. In the Holy Name (3:35)

met Lauren Bousfield

6. Blood in the Water (1:39)
  7. Song of Sinners (4:45)

met Sad13

8. 666 in Luxaxa (2:38)
  9. Nine Hells (2:58)
  10. Burn to Ashes (4:01)

met Michael Go

avatar van Don Cappuccino
De genrecombinatie Hip-Hop/Metal laat je misschien denken aan nu-metal, maar Backxwash brengt deze genrecombinatie op een hele andere manier. God Has Nothing to Do with This Leave Him Out of It was al veelbelovend, maar I Lie Here Buried with My Rings and My Dresses gooit er een flinke schep bovenop. Qua sound een indrukwekkende combinatie van hip-hop, metal en industrial, waarbij geen van de drie stijlen een hoofdrol neemt. Zo brengt de plaat moderne hiphopbeats op een genadeloze manier dat ze op Streetcleaner van Godflesh kunnen, iets waar ik erg blij van word. Backxwash heeft een indrukwekkende gastenlijst die ook vanuit allerlei kanten van het ''heavy'' muziekspectrum komen: onder andere Ada Rook van Black Dresses, clipping. en Jami en Shade van Code Orange.

De plaat heeft een meesterlijke ongemakkelijke sfeerzetting en Backxwash vuurt haar woorden met een enorm venijn over de luisteraar af waarbij ze precies tussen de ritmiek van een rapper en de schuimbekkende furie van een metalvocalist zit. Het is een plaat die je constant in spanning houdt en met zijn 33 minuten precies lang genoeg is, aangezien de plaat voor het grootste gedeelte behoorlijk knallend is. Ook een erg goede integratie van een Godspeed You! Black Emperor-sample in de afsluiter Burn to Ashes.

avatar van ArthurDZ
Extreem vette plaat inderdaad!

avatar van AOVV
Ongemakkelijk klinkt dit zeker, de kruisbestuiving tussen hip-hop en industrial wordt hier lekker uitgevoerd. Desondanks kan ik ervan genieten, want dat loodzware geluid à la Godflesh ligt me wel, en de raps komen er vloeiend en vurig uit. Zeker de titelsong vind ik een knaller.

3,5 sterren

avatar van Juul1998B
Prachtige kruising tussen veel verschillende genres.
Een plaat maken die zowel hiphop, metal en industrial geluid bevat is een moeilijke opgave.
Backxwash heeft dit naar mijn idee redelijk goed weten uit te voeren.
Ironisch genoeg vind ik dan juist het titelnummer het minste nummer van dit album.
Verder is het ook een consistente plaat met een muur aan industrial geluid, supervet!