ZALM - EEN ADERLATING VOOR DE SCENE (2021)

Avant-Garde
Label: Barreuh

1. Weer een Nieuwe (0:17)
  2. Waarom Zou Je Besturen? (0:33)
  3. Comin' Up Strong (0:19)
  4. Baudet, Viruswappies en de Pers (0:52)
  5. Trots op de Boeren Maar Dan Alleen de Biologische en de Microboeren, de FDF Zijn Kapitalistische Eikels en Mark vd Oever Is een Lul (0:29)
  6. Uit de Uitkering (0:45)
  7. Op MusicMeter.nl Stelde de Lachende Derde de Vraag of ZALM het Syndrome van Down Heeft (0:25)

met Randy

8. Uitgaansrituelen (0:20)

met Karlijn Onlijn

9. Complotwappies (0:36)
  10. Weekendrituelen (0:24)
  11. Toen de Artiesten Ineens Geen Schnabbels Hadden (0:12)
  12. Vizier op Links Heeft Nog Steeds Geen Aandacht aan ZALM Besteed (0:17)
  13. Actie! (0:08)
  14. Zie Je Wel Streep en Pieter; Dit Is Niet Ironisch... Het Heeft Wel een Sample van Vidicat op het Eind Want die Is Nogal Geestig (2:43)
  15. Hollandse Hakke (0:27)
  16. De Drums Doen het Niet (0:29)

met Schtevig en Lilia Scheerder

17. De Gemeenschap in Staphorst Had de Vraag Niet Zo Goed Verstaan (0:37)

met Koenverge en Lil'Itch

18. Tradities Tradities (0:32)
  19. God van de Liefde (0:20)
  20. Het Ingrijpend Vermogen (0:32)
  21. Free Jazz Betiteld Als Linkse Hobby (0:26)
  22. Religieuze Mensen die Kinderen Eten (0:37)

met Danielle Warners

23. De Welstand van het Gezin (0:29)
  24. De Gezelligheid Binnen het Buurt Comite (0:30)
  25. De Medemens en Haar Standpunt (0:06)
  26. Gvd Weer Niet Punk Genoeg Volgens de Punkpolitie (0:22)

met Schtevig

27. Mojoboot (0:42)

met Schtevig

Maartenn (crew)
Het is jammer dat user Lachende Derde ons inmiddels heeft verlaten, want genoemd worden in een liedje van ZALM is toch wel een eer.

avatar van ArthurDZ
Track 7 Onze song van het jaar 2021 is bij deze al gevonden, hoe moet het nu verder aerobag?

Maartenn schreef:

Zijn vertrek is toch wel een aderlating voor de scene eigenlijk

avatar van Kos
Kos
LOL @ 7.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Briljant!

ZALM maakt het nu wel heel verleidelijk om hem te beledigen of provoceren. Ik wil ook een shout-out.

avatar van ArthurDZ
Track 12 op de volgende plaat: PANJOE WIL EEN SHOUT-OUT MAAR DIE KRIJGT IE MOOI NIET. Make it happen ZALM!

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Was dit album trouwens gvd weer niet punk genoeg volgens Maartenn?

avatar van Edwynn
ArthurDZ schreef:

minister Zalm heeft u gehoord MAAR VOERT HET NIET UIT!

avatar van gaucho
Wel prikkelende titels trouwens. Je kunt merken dat ZALM (in caps natuurlijk) behoorlijk bij de tijd is met deze nieuwe release. Bovendien: met een resem gastartiesten, dat is dacht ik ook een novum voor ZALM, toch?

Wat ik wel mis zijn de tracktijden. Ik hoop dat zijn nummers niet te lang worden, dat haalt de kracht uit zijn statements. Al zal het met 24 nummers wel meevallen. Tenzij het een dubbelaar wordt natuurlijk...

gaucho schreef:

De tracktijden zijn nog niet bekend voor alle nummers helaas. Misschien dat ZALM mij even een DM kan sturen

panjoe schreef:
Was dit album trouwens gvd weer niet punk genoeg volgens Maartenn?
Ik heb het even veilig gehouden met Avant Garde. Dit is zo moeilijk te labelen. Zelfs een MSC-keurmerk plakken op deze ZALM is lastig.

avatar van B.Robertson
Electrogrind / grindpunk toch? Of dan wel: ontzettende nep-punk. Zal eens opletten of deze ook weer bij Suburban op vinyl verschijnt. Tracks 12 en 25 zijn als losse voorafjes uitgebracht als ik het goed heb.

B.Robertson schreef:
Ja, volgens BandCamp komt er een 10" aan

avatar van ZAP!
Ik ZALM niet gauw luisteren, denk ik, laat staan kopen.

avatar van Poles Apart
ZAP! schreef:
Ik ZALM niet gauw luisteren, denk ik, laat staan kopen.

Dat ZALM worst wezen.

avatar van ZAP!
Zalmworst? Is dat iets nieuws?

-edit- blijkt van niet...

avatar van koosknook
Ik verwacht een dubbel LP van 1.20 u. speeltijd!

avatar van EttaJamesBrown
DANKZIJ CODE TABAKSBLAT WEER GEEN BONUSTRACKS, WIE HEB JE ERMEE?

avatar van Premonition
Teunnis schreef bij het debuutalbum:
Ik vind de songtitels van Hang Youth beter. Zoiets als BATMAN IS EEN FASCIST of DE VORST LIJKT OP EEN WORST, dat zie ik ZALM toch niet zo snel bedenken.

ZALM schreef:

Nou, wacht de volgende plaat maar af.

Missie geslaagd lijkt me...

Maartenn schreef:

STUUR JE ME NOG EEN DM-tje?

avatar van Premonition
Op de Bandcamp pagina van Barreuh Records staan toch de tracktijden?

avatar van gaucho

Klopt, en dat ziet er geruststellend uit: op één na allemaal tracks van onder de minuut, en vaak nog onder de halve minuut. Zo ken ik ZALM weer: geen progressief gefröbel, maar korte, krachtige statements van noise-terreur vermengd met goed gevonden loops en actuele samples, die meteen op het eerst gehoor een verpletterende indruk maken. Snap niet dat de punkpolitie dit niet punk genoeg vindt; veel punkier ga je het, qua attitude en instelling, niet vinden in het hedendaagse muziekaanbod. Wel jammer dat ik juist die langste track, met die Vindicat-sample, het best te pruimen vind...

Ik vind het dan wel weer enigszins kapitalistisch om voor elke afzonderlijke download-track een euro te vragen. Maar de aanbieding van de totale Barreuh-catalogus (106 releases!) voor 58 euro is dan wel weer een sympathieke deal.

Ik had trouwens bij de shout-outs op de website wel een vermelding verwacht voor de Lachende Derde...

avatar van jurado
Baudet, Viruswappies en de Pers is een klein favorietje hier.
Zalm alaikum!

avatar van Arrie
Heeeej daahejje 'n sjondeer trekker! Genieten weer hoor

avatar van Arrie
Vreemd trouwens, nummer 14 heeft op Bandcamp en Spotify verschillende titels. Op Spotify heet het nummer 'ZIE JE WEL ANNE LEEN EN PIETER EEN NIET IRONISCH LIEDJE MET EEN SAMPLE OVER VINDICAT'. Wellicht last-minute veranderd maar deze titel was al opgegeven bij Spotify?

avatar van aerobag
ArthurDZ schreef:

Ja helaas, ik heb met laten influisteren door de punk-politie dat het toch echt wéér niet punk genoeg is.

[quote]gaucho schreef:

PER TRACK NU GOEDKOPER.

Arrie schreef:

JA. IS FOUTJE. IS IDD STREEP, WANT DAT IS DE BIJNAAM VAN ANNE LEEN. MAAR DAT STOND AL OP SPOTIFY ENZO. ACH JAAAAAAAAAA

avatar van EttaJamesBrown
Op 12 januari komt ZALM naar Vera: het komt nu wel heel dichtbij zo

Wat is een Sydrome?

ZAP! schreef:
Wat is een Sydrome?

Dat is het, door niet toereikend budget het ontbreken van een iemand die checkt op typografie, waardoor er dit soort foutjes in sluipen.

Ik zal bij het volgend album een disclaimer proppen ‘typfoutjes zijn menselijk’. Heb ik ook in de handtekening van m’n mail staan overigens.