Motörhead - Motörhead (1977)

Metal / Rock
Label: Chiswick

1. Motörhead (3:11)
  2. Vibrator (3:37)
  3. Lost Johnny (4:13)
  4. Iron Horse / Born to Lose (5:20)
  5. White Line Fever (2:37)
  6. Keep Us on the Road (5:55)
  7. The Watcher (4:29)
  8. The Train Kept A-Rollin' (3:17)
  9. City Kids * (3:25)
  10. Beer Drinkers & Hell Raisers * (3:27)
  11. On Parole * (5:58)
  12. Instro * (2:27)
  13. I'm Your Witch Doctor * (2:57)
  14. Lost Johnny [Mix 2] * (4:15)
  15. City Kids [Mix 1] * (3:21)
  16. I'm Your Witch Doctor [Alternate Mix] * (2:38)
  17. The Watcher [Mix 3] * (4:32)
  18. White Line Fever [Mix 7] * (2:35)
  19. Keep Us on the Road [Mix 1] * (6:03)
  20. Motörhead [Alternate Vocal & Guitar Solo] * (3:12)
avatar van AOVV
Laat ik maar aftrappen met een vraag: Is dit nou het officiële debuut van Motörhead?

Hoe dan ook, dit is een lekker plaatje, de rock 'n roll druipt van weerskanten van de plaat naar beneden, om daar een vieze, modderige poel te vormen. Lemmy en de zijnen wisten hoe ze simpele, catchy songs moesten schrijven, en naar verluidt nog beter hoe ze een publiek moesten inpakken tijdens een liveshow.

Het mankeert de nummers (enfin, de meeste toch) enkel wat aan kracht op dit album, zoals het titelnummer (hoewel dat een bijzonder catchy song is). De afsluiter dendert dan weer als een trein over de rails, en heeft z'n naam dus niet gestolen. 'The Watcher' is ook een erg fraai stukje rock 'n roll voor gevorderden.

Dit album klinkt vooral als een veelbelovend begin, maar Motörhead zou nog wel betere albums op het mensdom loslaten.

3 sterren

avatar van Kondoro0614
Ik ken Motörhead nog niet dendert goed, best schamend om dat zo te zeggen maar sinds ik een echte metalhead ben, of metalfan heb ik me nooit echt aangetrokken gevoeld naar deze band, een beetje 'overschat' vond ik ze in het begin, al kende ik al wel aardig wat nummers ik heb nooit de volledige band eens afgeluisterd en ik denk als je een metalfan bent dat je niet meer onder Motörhead uit kunt komen.

Het debuut van de heren bij Motörhead klonk niet al te best, en dan niet in de zin van de band (die op vlakken ook beter gekund hadden) maar ik doel meer op de productie die echt erg slecht is en dat valt een beetje door de mand. Voor de rest is het typisch Motörhead zoals ik ze een beetje ken met een Lemmy aan de zang.

En dan lijkt het me ook leuk om over deze band een marathon te gaan houden, zeker omdat ik erg benieuwd ben na het werk van de beste heren, klonken de nummers op dit album buiten de productie om leuk en goed maar, je merkt wel dat Lemmy en co. nog wat moeten inkomen en nog wat verlegen over komen, zoals bijna elke band bij hun debuut heb ik gemerkt.

avatar van Eddie
Kronos schreef:

Dat je het verzamelt wil niet zeggen dat je de betekenis negeert. Dat het je fascineert wil niet zeggen dat je ermee sympathiseert.

En die kledij dragen als rebel en rockster? Kan verkeerd begrepen worden maar lijkt me vooral een grote vernedering voor dat mislukte 'Derde Rijk'.

Ik denk daar echt anders over, maar dit is niet de site om daar de discussie over te voeren lijkt me