Lord of the Lost - Judas (2021)

Duitsland
Metal / Electronic
Label: Napalm

1. Priest (5:19)
  2. For They Know Not What They Do (4:22)
  3. Your Star Has Led You Astray (3:31)
  4. Born with a Broken Heart (4:06)
  5. The 13th (4:18)
  6. In the Field of Blood (4:18)
  7. 2000 Years a Pyre (4:21)
  8. Death Is Just a Kiss Away (4:27)
  9. The Heart Is a Traitor (3:51)
  10. Euphoria (4:41)
  11. Be Still and Know (3:58)
  12. The Death of All Colours (3:52)
  13. The Gospel of Judas (4:05)
  14. Viva Vendetta (3:49)
  15. Argent (5:14)
  16. The Heartbeat of the Devil (4:44)
  17. And It Was Night (4:34)
  18. My Constellation (4:45)
  19. The Ashes of Flowers (4:50)
  20. Iskarioth (3:58)
  21. A War Within (4:53)
  22. A World Where We Belong (4:25)
  23. Apokatastasis (2:44)
  24. Work of Salvation (4:52)
avatar van Matthijs78
Het meest volwassen album van deze Duitsers. Ten opzichte van het vorige album Thornstar wordt er flink gas teruggenomen, wat ik persoonlijk niet zo problematisch vind. Met bijna 1 uur en drie kwartier is de eerste luisterbeurt een behoorlijke kluif maar het album groeit naarmate deze meer rondjes draait. Ik sluit een half puntje extra op den duur ook niet uit!

avatar van Killeraapje
Vandaag binnen gekregen. Mijn verwachtingen zijn zeer hoog na het nog steeds beter wordende Thornstar en het vorige jaar verschenen smaakvolle album Lord of the Lost - Swan Songs III (2020). Gun ik ze hun definitieve doorbraak nu ze aan de vooravond van een tour met Iron Maiden staan.

Judas heb ik vandaag binnen gekregen Het is een dubbelalbum waarbij de eerste 12 songs me beter bevallen dan het tweede album. Ik heb het pas 1x gedraaid en sluit niet uit dat mijn beoordeling nog bijdraait maar ik vrees dat dit een Less is more verhaal wordt.

Neemt niet weg, het zijn geweldige gasten en ik zou iedereen aanraden om hun Advent Kalender coversongs die vorig jaar op You Tube zijn verschenen eens te beluisteren. Ze zijn stuk voor stuk. Ontzettend mooi of hilarisch.

Deze Judas is in ieder geval gedurfd en verdiend alle aandacht. Ik ga hem in ieder geval nog veel rondjes laten draaien voordat ik een definitieve recensie schrijf.

avatar van james_cameron
Het is veel, heel veel, dit conceptuele dubbelalbum van deze duitse formatie. Met 24 volwaardige tracks is het dan ook een behoorlijke muzikale kluif die niet overal even geslaagd is. Vooral in de meer ingetogen, stemmige tracks is de dik aangezette, super theatrale stem van de zanger sporadisch aan de misplaatste kant. Zodra het songmateriaal meer uptempo is valt dat dan weer erg mee. De tweede disc, met het meer uptempo werk, vaak ondersteund door zware electronica, is wat mij betreft het meest interessant. De eerste disc kent zo zijn momenten, maar is aan de wisselvallige kant.

avatar van Killeraapje
Volgens mij is het precies omgekeerd. Kwam erachter dat bij mij ook de tweede cd als eerste wordt aangeboden in het doosje. Volgens mij staan de meer uptempo songs op de eerste plaat en is de tweede juist een stuk rustiger uitgevallen