IAMTHESHADOW - Everything in This Nothingness [Still] (2021)

Portugal
Label: Cold Transmission

1. Everything in This Nothingness (5:31)
  2. Falling (4:40)
  3. The Winter's Long (4:12)
  4. Ashes (4:46)
  5. On Winter Leaves Embrace (4:34)
  6. Hurts and Takes (4:58)
  7. Echoes (4:51)
  8. There Is Nothing More to See (4:30)
avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
On Winter Leaves Embrace is een erg gaaf nummer

avatar van Alicia

Is een gedeeltelijk opnieuw opgenomen, opnieuw gemixt en ge-remasterde heruitgave van het debuutalbum uit 2016 en heeft een nieuw liedje: On Winter Leaves Embrace.
Deze heruitgave mist wel enkele andere songs waaronder het wonderschone Memories!

Bovendien klinkt deze heruitgave niet echt veel beter. Ik hou het daarom maar liever bij het origineel.

avatar van Killeraapje
Alicia schreef:

Overigens ben ik naar aanschaf van het origineel achter gekomen dat ik eigenlijk een geremasterde versie heb gekocht gemaakt in 2019. Alleen de hoes was anders. Kortom ze hebben dit album dus 3x uitgebracht.

avatar van Alicia
Ah, dat had ik zelf nog niet gezien. Ik koop zelf nauwelijks cd's, dus ik heb alleen het originele digitale album destijds via Bandcamp gedownload.

avatar van jorro
Helaas is het origineel mij niet bekend. Op Spotify staat het origineel helaas niet, maar wel 2 remix albums die afwijken van het origineel maar ook onderling verschillend zijn. Inmiddels heb ik maar een eigen playlist aangemaakt.
De kennismaking met deze band is zeer aangenaam. Electronic darkwave / gothrock van goede kwaliteit. Memories is erg fraai maar ontbreekt dus op deze remix (maar staat wel op de andere!). Jammer dat de zangeres niet meer echte kansen krijgt, hoewel de stem van de zanger misschien wel beter tot zijn recht komt. Het eveneens fraaie Ashes is daarvan een goed voorbeeld.
Misschien een tip voor Scarlet?

@jorro
Ik ben bekend met deze band. Ik heb er (nog) niks van, maar zeker een van de betere nieuwkomers.

Killeraapje schreef:

Die heb ik ook, ik heb me laten vertellen door hun platenlabel dat die hoes (zwart met alleen de naam en titel) eigenlijk het origineel was voor de eerste uitgave van het album.

avatar van Killeraapje
Ah goed om te weten. Ik twijfelde even bij de aankoop of ik wel de goede had. Maar toen de eerste tonen hoorde was ik gelijk gerustgesteld.

Ik vraag me alleen af of deze nieuwe Still versie echt iets toe gaat voegen? Ik stort me eerst nog even op de andere platen en ben heel content met de originele versie.

Killeraapje schreef:

Behalve track 5 On Winter Leaves Embrace voegt het niets toe, het mooie prijsnummer Memories staat hier bijvoorbeeld niet op. Ik begrijp niet waarom ze dit nummer hebben weggelaten. Ik heb lang moeten wachten op de originele versie (die wij allebei hebben), ik ben blij dat ik die nog heb kunnen krijgen mede dankzij het Franse platenlabel Manic Depression Records, een soort overkoepelend label dat samenwerkt met kleinere labels in het genre. Misschien voor jou ook een tip om daar eens te bestellen.

avatar van Alicia
Ik vraag mij alleen af waarom wij hier de enigen zijn? Of bij de originele uitvoering of sowieso bij IAMTHESHADOW... Of überhaupt bij de nieuwste wat dan ook 'wave'.

Ik zet de deur alvast maar even wagenwijd open!

Edit: halfje erbij, dit album blijft goed, al is het zonder Memories. Maar mijn voorkeur blijft uitgaan naar het origineel uit 2016.

Alicia schreef:

Ik denk dat dit komt omdat de meeste mensen nu eenmaal een mainstreamsmaak hebben.

avatar van Alicia
Ik denk dat de liefhebbers van IAMTHESHADOW zeer gevoelige en melancholisch ingestelde mensen zijn. Er is vrijwel onmiddellijk een soortement klik met je persoonlijkheid. Ikzelf maak daarbij geen echt onderscheid tussen 'mainstream' en 'underground'. Immers... onbekend is ook onbemind.

Alicia schreef:
Immers... onbekend is ook onbemind.

Dat is het ook natuurlijk.

avatar van Alicia
Nieuwe single: Remind Me .

En... er komt later dit jaar weer een nieuw album uit!

Klinkt erg elektronisch en doet me denken aan de 'futurepop' van begin deze eeuw.