Viktor Lazlo - She (1985)

België
Pop / Soul
Label: Vogue

1. She (1:36)
  2. Sweet, Soft N' Lazy (5:20)
  3. Ain't Gonna Come (4:00)
  4. Stories (4:40)
  5. Put the Blame on Mame (2:47)
  6. I Don't Wanna Love Again (4:17)
  7. Pleurer des Rivieres (3:42)
  8. Last Call for an Angel (3:36)
  9. Backdoorman (3:25)
  10. Loser (3:30)
  11. Canoë Rose * (4:40)
  12. Slow Motion * (4:02)
Een zalige jazzyplaat uit België van de exotische Viktor Lazlo,ontdekt door Lou Deprijck.

Deze plaat kwam een jaar na 'diamond life' van Sade uit een beetje vergelijkbaar,eveneens een zwoel jazzyschijfje.
'she' bevat maar liefst 6 singles: 'sweet,soft n' lazy','stories'('canoe rose'),de cover 'pleurer des rivieres (cover van 'cry me a river),het fantastische 'last call for an angel',het prachtige 'backdoor man' en 'loser'.

'she' steekt er met kop en schouders uit t.o.v. haar latere en toch kwalitatief minder werk

avatar van Madjack71
Zo zalig vind ik het niet. Het klinkt allemaal wat braaf en netjes tussen de lijntjes gekleurd. Weinig spanning of sensualiteit te bespeuren, zoals bij Sade, waar Lazlo m.i. niet aan kan tippen. In Belgie misschien wel een succes, hier in den lage lande, is het bij een bescheiden hitje gebleven; Breahtless.
Nee, als ik zwoel wil, luister ik wel naar Sade.

Madjack71 schreef:
Het klinkt allemaal wat braaf en netjes tussen de lijntjes gekleurd..

Inderdaad,net als Diamonds Life.Wat niet wegneemt dat het 2 puike platen zijn.

Madjack71 schreef:
Weinig spanning of sensualiteit te bespeuren.

Ik hoor niet veel verschil met Diamond Life

Madjack71 schreef:

Zijn verkoopcijfers de definitie van kwaliteit? Ik dacht het niet

avatar van Madjack71
Idd. zijn verkoopcijfers geen definitie van kwaliteit. Denk alleen dat het na Breahtless gewoon verder niet heeft aangeslagen. Dat kan met meerdere zaken te maken hebben; uitstraling, muzikale backup, het repertoire, toeren door het land etc. Feit is dat na Breathless zij ook in diezelfde adem weer het muzikale landschap heeft verlaten.

avatar van Poeha

Aan haar uitstraling kan het alvast nooit gelegen hebben

Breathless, maar zeker ook Sweet, Soft N' Lazy en Backdoor Man vind ik nog steeds aangename nummers.

Madjack71 schreef:
IDenk alleen dat het na Breahtless gewoon verder niet heeft aangeslagen. Dat kan met meerdere zaken te maken hebben; uitstraling, muzikale backup, het repertoire, toeren door het land etc. Feit is dat na Breathless zij ook in diezelfde adem weer het muzikale landschap heeft verlaten.

Jij hebt het telkens over Breathless,een nummer op haar volgende lp.
Ik had het over de kwaliteit van DIT album.

Poeha schreef:

Aan haar uitstraling kan het alvast nooit gelegen hebben

Een waarheid als een koe!

avatar van FunkStar
Hele fijne debuut CD van Viktor Lazlo uit '85. Beetje in de stijl van Sade (ook een hele fijne zangeres!).

Met natuurlijk Sweet Soft and Lazy, Slow Motion, Loser en natuurlijk Backdoor Man.
Heerlijk voor een zwoele zomeravond.

avatar van Dibbel
Meer voor bij de open haard met een glas wijn en zo.
Lijkt inderdaad wat op Sade en ook Carmel. Beetje jazzy en tamelijk rustig allemaal.
Ik was destijds wel onder de indruk van haar verschijning.
Backdoor Man haalde hier de tipparade en doet me ergens anders aan denken, maar ik weet nog niet wat.
Deze brave LP nog maar eens een paar keer opzetten, voordat ik hier een punt voor geef.

Op vinyl, maar dan op Polydor, in nieuwstaat, Duitse persing.