Nog steeds ben ik bezig met cd's uitzoeken die ik vorig jaar september heb gekregen. Het waren 4 grote verhuisdozen, bomvol. In het begin ging ik als een trein en in een week tijd had ik 1 doos (minstens 200 cd's) helemaal gecheckt. Nu luister ik af en toe tussendoor eens een aantal cd's. Vaak genoeg hoor je binnen een seconde al wat je nu weer in handen hebt en dan skip ik nog wat en is het over. Andere keren word ik vastgehouden door hetgeen ik hoor. Dit is zo'n cd die me dus vasthoudt op dit moment. Ik ben bij track 3 en mag wel stellen, behoorlijk onder de indruk. Dit is geen gewone rock, want daar hou ik sowieso niet van. Het rockt wel, zeker weten! Het heeft een aardig vette sound, maar totaal niet standaard. Het heeft iets rauws, maar is geen herrie, het doet denken aan noise, maar is daarvoor weer niet noisy genoeg (Er zal vast wel iemand weten in welk hokje dit past, maar ben daar niet voldoende in thuis. Discogs zegt alternative rock / indie rock). De zanger heeft een prachtig stemgeluid, emotioneel, maar niet zeurderig, krachtig maar niet schreeuwerig, rauw, maar niet bedorven, gewoon perfect.
Al schrijvende inmiddels bij track 6 beland en nog steeds boeit dit album. Damn, dit is gewoon echt goed, minimaal 4 sterren bij de eerste luisterbeurt!
Ga dit gewoon checken zou ik zeggen. Ik ben benieuwd of er meer mensen zijn die dit een mooie vette verrassing vinden.
Waarschijnlijk destijds verdwenen onder het grunge geweld. Hoe dan ook, de tijd is er om dit op te pikken.
edit: Zie ik nu dat hun eerste album, Sea of Unrest, al uit 1982 stamt en op discogs onder new wave / punk staat.

Nu ben ik echt benieuwd.... beetje duur om te kopen en geen download te vinden... zucht...
MySpace