David Bowie - London Boy (1995)

Label: Spectrum

1. Space Oddity [Original Version] (4:34)
  2. Did You Ever Have a Dream (2:09)
  3. There Is a Happy Land (3:14)
  4. Rubber Band (2:05)
  5. Let Me Sleep Beside You (3:27)
  6. Maid of Bond Street (1:46)
  7. We Are Hungry Men (3:01)
  8. When I Live My Dream (3:25)
  9. Karma Man (3:05)
  10. The Laughing Gnome (3:03)
  11. She's Got Medals (2:26)
  12. Little Bombardier (3:28)
  13. Please Mr. Gravedigger (2:38)
  14. The Gospel According to Tony Day (2:50)
  15. Sell Me a Coat (3:01)
  16. Join the Gang (2:20)
  17. Love You Till Tuesday (3:01)
  18. The London Boys (3:22)
Stijn_Slayer
Wat is dit eigenlijk? Ik kom deze wel eens erg goedkoop tegen, maar heb ik hier wat aan?

avatar van vin13
Dit zijn oude nummers uit zijn begintijd. Nog niet echt goede composities. Love you till tuesday en Space Oddity stijgen er bovenuit.

Veel nummers zijn op dit reguliere album terug te vinden.
The London Boys vind ik een heerlijk nummer trouwens.

Je kunt overigens ook voor deze vergelijkbare gaan; daar staat het debuut in z'n geheel op aangevuld met extra tracks die ook op deze verzamelaar staan.

Stijn_Slayer
Aha, dankjullie voor deze nuttige reacties.

Robertus
Hee, deze heb ik! Althans, bij mij heet hij Space Oddity. De tracklist is exact hetzelfde als deze "London Boy", alleen met een compleet andere hoes en foto.

Mijn versie is van Polygram en komt uit 1998. In ieder geval goed het hij geretitled is, want de aanduiding Space Oddity werkt veel te verwarrend.

Overigens heb ik het met dit ceedeetje altijd moeten stellen voor wat betreft Bowie periode 1967-1968. En zo kwaad is het allemaal niet hoor. Goed geluid en toch een aantal leuke nummertjes, zoals The Laughing Gnome, Little Bombardier en Love You 'till Tuesday...

avatar van Dibbel
Deze CD is alreeds uit 1995, niet uit 2001. Ik zal een correctie indienen.