menu

Full of Hell - Garden of Burning Apparitions (2021)

mijn stem
3,75 (14)
14 stemmen

Verenigde Staten
Metal / Punk
Label: Relapse

  1. Guided Blight (0:58)
  2. Asphyxiant Blessing (1:56)
  3. Murmuring Foul Spring (1:25)
  4. Derelict Satellite (3:15)
  5. Burning Apparition (1:33)
  6. Eroding Shell (0:52)
  7. All Bells Ringing (1:12)
  8. Urchin Thrones (1:25)
  9. Industrial Messiah Complex (1:27)
  10. Reeking Tunnels (2:06)
  11. Non-Atomism (1:06)
  12. Celestial Hierarch (3:30)
totale tijdsduur: 20:45
zoeken in:
avatar van Don Cappuccino
4,0
Beluister de volledige plaat: Garden of Burning Apparitions

Full of Hell gaat voor een koerswijziging op Garden op Burning Apparitions. Op de vorige twee platen (Trumpeting Ecstasy en Weeping Hour) leken de deathmetalinvloeden op de voorgrond te staan, maar op deze nieuweling gaan ze weer sterk naar de achtergrond. Wat dat betreft gaat Full of Hell meer terug naar een oudere plaat als Rudiments of Mutilation qua geluid, maar wel een fikse dosis extra songschrijfskills, creativiteit en instrumentenbeheersing. Vooral gitarist Spencer Hazard maakt indruk met kronkelende riffs, jazzy akkoorden en opgefokte tremolo en drummer Dave Bland speelt als een bezetene met een constante stroom aan blastbeats en fills die meesterlijk aan elkaar geknoopt worden.

De plaat klinkt ook een stuk smeriger en ruwer dan zijn twee voorgangers met een tegendraads noisy grindcoregeluid dat voelt als de middenweg tussen Discordance Axis en Brutal Truth. Er is geen ruimte voor tragere sludge/doomtracks, maar Full of Hell integreert wel noiserock à la The Jesus Lizard als een verfrissend nieuw element in het algehele Full of Hell-geluid en er is ook weer ruimte voor piepende en scheurende free-jazz-saxofoons. De band laat ontzettend veel facetten horen in twintig minuten. Full of Hell blijft zich constant bevestigen als een van de spannendste extreme metalbands van dit moment.

avatar van Lau1986
4,0
Een heerlijk album waarop het alle kanten op gaat. Het start furieus, maar pakt zijn "rustpunten" door middel van noisy intermezzo's. Fijn album.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:28 uur

geplaatst: vandaag om 12:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.