Radiohead - In Rainbows Disk 2 (2009)

Label: W.A.S.T.E.

1. MK 1 (1:02)
  2. Down Is the New Up (4:59)
  3. Go Slowly (3:48)
  4. MK 2 (0:53)
  5. Last Flowers (4:26)
  6. Up on the Ladder (4:17)
  7. Bangers + Mash (3:19)
  8. 4 Minute Warning (4:04)
avatar van Kaaasgaaf
luigifort schreef:
Ik draai eigenlijk alleen de moederplaat.
Maar waarom dan? Op de MK's, en misschien het heerlijk broeierige Up On The Ladder na (al scheelt die niet veel), is elke track toch van nagenoeg hetzelfde niveau als de meeste 'reguliere' In Rainbows-nummers. Aan Bangers + Mash moet ik de laatste tijd veel denken, omdat die single van The Smile een soortgelijke gestoorde energie oproept. Last Flowers was al erg lang een van mijn absolute favorieten en moest wel wat wennen aan de kale studioversie, maar dat is toch wel een liedje waar elke songschrijver een driedubbele moord voor zou doen. Down Is The New Up is zo zalig sardonisch en bombastisch, Go Slowly een heerlijk melancholische trip, en 4 Minute Warning troostrijk als een dekentje om onder te schuilen. In korte tijd zoveel prachtsongs zeg, geen enkele andere band als Radiohead kan dat zo nonchalant 'terzijde' schuiven.