Wild Turkey - Stealer of Years (1996)

Rock / Blues
Label: HTD

1. Wrap It Up Take It Home (3:08)
  2. St. Catherine's Bells (3:57)
  3. Battlefield (4:38)
  4. With You in Mind (3:43)
  5. Gunslinger (2:48)
  6. Stealer of Years (4:05)
  7. (Whirlwind) Egyptian Romance (4:03)
  8. Take All You Can Get (2:47)
  9. Far Away Friends (4:14)
  10. Riff Me Rock Me (3:21)
  11. Anthem of the Universe (4:16)
  12. Life Is What You Make It (2:59)
  13. American Song (4:25)
  14. Klementina (3:32)
avatar van RonaldjK
Reüniealbum van drie kernleden van Wild Turkey, te weten bassist (plus op mandoline en fluit) Glenn Corney (ex-Jethro Tull), gitarist Alan 'Tweke' Lewis en zanger/akoestische gitarist Gary Pickford-Hopkins. Opgenomen 21 jaar na hun laatste studioplaat doet dit nog het meest denken aan het debuut uit '71, waar progrock en folk elkaar vonden. Voor drums werd de onbekende Brian Lewis gevraagd.

Wrap It Up Take It Home bevat ietwat gejaagde rock met bluesgevoel, op het wiegende St. Catherine's Bells klinkt folk en het uptempo Battlefield bevat dubbele elektrische gitaarlijnen, vergelijkbaar met het betere jaren '70-werk van Thin Lizzy.
En zo klinken deze drie stijlelementen gedurende het gevarieerde en aangename album. De stem van Pickford-Hopkins is rauw en hees als toen, waardoor bluesballade With You in Mind extra sterk wordt, mede dankzij sterk gitaarspel van Lewis.
De tekst van het akoestische titelnummer mag er ook zijn, getuige het refrein van de ouder wordende Cornick: "Stealer of years, you're the thief of man's dreams. Stealer of years, you're the cause of man's tears. Stealer of years you can't touch me, now I have no fear". Het heeft bovendien een sterke melodie.

Andere hoogtepunten: het met twingitaren doorspekte Riff Me Rock Me; Anthem of the Universe met een tapijt van gasttoetsenist Lee Morris en Lewis' dromerige gitaarspel; meer mooi gitaarwerk in American Song en de instrumentale afsluiter Klementina, waar hij nogmaals zijn talent laat horen in melodieuze gitaarlijnen.

Het album is te vinden op JijBuis. In 2003 bracht Pickford-Hopkins een soloalbum uit (nog niet op MuMe, toevoeging ingediend). In 2006 musiceerden Cornick en Pickford-Hopkins nogmaals onder de vlag van Wild Turkey, maar (spoiler) dat viel tegen.