Wayne Berry - Home at Last (1974)

Country / Rock
Label: RCA

1. All I Needed (3:14)
  2. Another's Lifetime (3:21)
  3. Indian Woman from Wichita (3:19)
  4. Snowbound (3:43)
  5. Welcome Home (4:18)
  6. Dixie's Pride (3:29)
  7. Black Magic Gun (4:17)
  8. Ballad of Jonah (3:28)
  9. Gene's Tune (Blonde Guitar) (4:11)
  10. Lovers' Moon (4:18)
avatar van vinejo
Een vergeten pareltje uit de seventies. Met die heerlijk warme sound die ook de platen van The Band en Jackson Browne markeert.
Liedjes blijven niet echt hangen maar dat deert niet, des te leuker luisteren een volgende keer.
Enkel op LP beluisteren natuurlijk, voor de complete ervaring.

Mssr Renard
Wayne Berry is een southern rocker van de wat softere kant, dus met wat meer folk- en country-invloeden, inderdaad wat meer richting The Band en Jackson Browne. Mooie songs met veel akoestische instrumenten, electrische gitaar en een orgeltje. Vooral erg aangename luistermuziek, met goed verzorgde zangharmonieën en interessante teksten.

Opgenomen in 4 studio's door het hele land, waaronder The Muscle Shoals Studios in Alabama, met (uiteraard) de Muscle Shoals Rhythm Section, en het zijn die songs die het meest southern rock klinken. Wayne heeft twee platen opgenomen voor RCA, maakt daarna nog een plaat onder de bandnaam Volunteers (met zijn voormalige bandmaat George S. Clinton uit Timber) in 1976 en daarna is de koek op. Nooit doorgebroken, maar de platen zijn er voor ons om als schatgraver te vinden.