Drake - Certified Lover Boy (2021)

Canada
Hip-Hop / R&B
Label: OVO

1. Champagne Poetry (5:36)
  2. Papi’s Home (2:58)
  3. Girls Want Girls (3:41)

met Lil Baby

8. TSU (5:08)
  9. N 2 Deep (4:33)

met Future

10. Pipe Down (3:25)
  11. Yebba’s Heartbreak (2:13)

met Yebba

12. No Friends in the Industry (3:24)
  13. Knife Talk (4:02)

met 21 Savage en Project Pat

14. 7am on Bridle Path (3:59)
  15. Race My Mind (4:29)
  16. Fountains (3:12)

met Tems

17. Get Along Better (3:49)

met Ty Dolla $ign

18. You Only Live Twice (3:33)

met Lil Wayne en Rick Ross

19. IMY2 (4:12)

met Kid Cudi

20. Fucking Fans (4:05)
  21. The Remorse (5:51)
avatar van Yestsida
Absoluut niet zijn beste werk.

Certified Lover Boy kan niet tippen aan de meeste albums die hij hiervoor uitgebracht heeft en mag eigenlijk zelfs niet in de schaduw staan van zijn magnum opus Take Care. Met een speelduur van anderhalf uur mocht hier ook best in geknipt worden uiteraard en wat een spuuglelijke cover heeft dit werk ook. Dat laatste schijnt wel een trend geweest te zijn dit jaar in Hip Hop, ook kijkende naar Kanye West, Meek Mill en Lil' Wayne & Rich the Kid bijvoorbeeld.

Toch staat er hier zeker nog voldoende leuks op voor mij persoonlijk. De eerste 2 tracks, Love All, Fair Trade (die vocale sample!), Yebba's Heartbreak, No Friends in the Industry, Knife Talk, 7am on Bridle Path en You Only Live Twice komen nog regelmatig langs in mijn playlist.
De eerste helft vind ik een heel stuk sterker dan de tweede.

De haat op Way 2 Sexy snap ik wel maar vind dit ook gewoon een enorm leuk nummertje, grappige videoclip ook!

Slechte nummers staan er niet op wat mij betreft, de rest voelt jammer genoeg aan als Drake op automatische piloot. Maar als liefhebber van deze zingende rapper is dat voor mij geen struikelblok.
Zijn vaste producer, Noah "40" Shebib, heeft al in interviews vermeld dat Drake-albums steeds zo lang moeten zijn omdat hij veel verschillende stijlen in zijn albums wil stoppen, zo zijn er veel verschillende en uiteenlopende fans van deze gastheer. Toch zou ik graag zien dat zijn volgende album compacter uitvalt.

Misschien is de beoordeling wel net iets te hoog maar voor nu hou ik hem toch op 3,5*.