The Traveling Wilburys - The Traveling Wilburys Collection (2007)

Rock / Folk
Label: Wilbury

1. Handle with Care (3:20)
  2. Dirty World (3:30)
  3. Rattled (3:00)
  4. Last Night (3:48)
  5. Not Alone Any More (3:24)
  6. Congratulations (3:30)
  7. Heading for the Light (3:37)
  8. Margarita (3:15)
  9. Tweeter and the Monkey Man (5:30)
  10. End of the Line (3:30)
  11. Maxine (2:49)
  12. Like a Ship (3:30)
  13. She's My Baby (3:14)
  14. Inside Out (3:36)
  15. If You Belonged to Me (3:13)
  16. The Devil's Been Busy (3:18)
  17. 7 Deadly Sins (3:18)
  18. Poor House (3:17)
  19. Where Were You Last Night? (3:03)
  20. Cool Dry Place (3:37)
  21. New Blue Moon (3:21)
  22. You Took My Breath Away (3:18)
  23. Wilbury Twist (2:56)
  24. Nobody's Child (3:28)
  25. Runaway (2:30)
  26. Handle with Care [Extended Version] * (5:18)
  27. End of the Line [Extended Version] * (5:31)
  28. Not Alone Anymore [Remix] * (3:21)
avatar van Music4ever
Mooie collectie van een 'gelegenheids' bandje, met name vol. 1 is zeer de moeite waard. Handle With Care, Dirty World, Not Alone Any More, Tweeter And The Monkey Man, End Of The Line........ stuk voor stuk absolute wereldnummers! Vol. 3 is ietsje minder, maar goed.....toen was Roy Orbison gestorven en dan is het logisch dat je het niveau van de eerste plaat niet meer haalt. In de vorm van She's My Baby staat er overigens wel een klassieker op de plaat!
De bijgeleverde DVD is trouwens prachtig!
Je krijgt in 25 min. een uitstekend beeld dat er gewoon een vriendengroep puur voor de lol bezig is en lekker muziek maakt.
Bij de beelden van Roy Orbison krijg je wel een weemoedig gevoel vooral in de clip The End Of The Line. (toen was hij al gestorven) Daar zie je namelijk op het moment dat Mr. Orbison zijn stuk gaat zingen een schommelende stoel met zijn gitaar erop...........kippenvel.

avatar van Peter88
Erg mooie collectie. Naast de 2 albums van de Traveling Wilburys bevat deze boxset ook een prachtige DVD, met daarop alle clip, en een documentaire die zeker de moeite waard is. Zo mooi om te zien hoe ontspannen en met hoeveel plezier de heren bezig zijn aan de opnames van het album Traveling Wilburys Vol. 1.

Mooie boxset. Voor het geld hoef je hem niet te laten liggen.

Harald
Alleen de DVD is het geld waard

voltazy
ik ben beniewd

avatar van George
Fantastische boxset van legendarische muzikanten. Ongecompliceerde en aanstekelijke popmuziek op het allerhoogste niveau ! Voor weinig geld een rijk bezit.

tondeman
Voor hoeveel is ie te krijgen?

avatar van George
Onder de 20 euro , Tondeman ! De winkels zijn open. Spoed je !

tondeman

EVANSHEWSON
Ik heb de twee reguliere platen van deze superband, maar wat voegt dit nog toe, dan ? Enkele leftovers en een dvd heb ik begrepen, nou, weet nog niet of ik dit in huis haal, zo heb je alles dubbel natuurlijk!

avatar van George
Ik bezat( want heb ik als kado weggegeven) gelukkig alleen de 1e.
Tsja , dan wordt het een persoonlijke overweging , EH.
Ik moet je wel bekennen ook heel blij te zijn met de dvd......

avatar van Lennonlover
waarom zou ik deze kopen als ik de vorige al heb???

Harald
Gisteren in de nieuwe Uncut gelezen, ik wiste het zelf niet:

"The name Traveling Wilburyscame from a slang term , apparently coined by George Harrison and producer Jeff Lynne, for they way of rectifying gaffes made during the recording of Cloud Nine- We'll bury them in the mix"

avatar van Lennonlover
En weer een weetje rijker

EVANSHEWSON
Tja, de Wilburys waren een kort leven beschoren, maar wàt ze maakten heeft gewoon eeuwigheidswaarde, vandaar :
*****

Met je eens...

avatar van frankieman
Een mooie verzameling van een stuk muziekgeschiedenis, een band met Dylan, Harrison en Orbison!! Dat kan niet anders dan goed zitten en ook Tom Petty en Jeff Lyne zijn niet de minste, alhoewel de drie heren hierboven wel de belangrijkste en beste leden zijn natuurlijk. Je hebt tijdens het luisteren echt het gevoel waarin de plaat is opgenomen, en groep vrienden van middelbare leeftijd waarvan er toevallig één bij grooste band allertijden heeft gezeten, één die een van de grooste poëten van de afgelopen 50 jaar en één iemand een van de eerste mensen was die tot een van grondleggers van de popmuziek behoort(en één van de beste stemmen ooit had) maar waar dat helemaal niets uitmaakt omdat ze enorm veel lol en plezier hebben bij wat ze allemaal met elkaar bind. 3 generaties samen in een band die het mooiste doen wat er is: muziek maken.

De DVD die bij deze dubbelaar zit maakt deze collectie juist zo UNIEK. De vriendschap, het plezier van samenwerken, de leuke anekdotes, de beelden van Roy Orbison. Een maat van me , die zelf muziek maakt raakte door het enthousiasme van die ouwe doorgewinterde musici, helemaal door het dolle en hebben samen onder het genot van watgeestverruimend spul die middag "gewilburied" Onvergetelijke middag. We were both going to the end of the line met een pint in de ene hand en een joint in de andere. Ik voelde me toen helemaal geen 50+ die middag.

avatar van Sjaan
Dan ben jij goed bezig...Sjapoo. Kga hem gelijk halen...

avatar van LucM
Deze gelegenheidsformatie bestaande uit topmuzikanten heeft maar een kort bestaan gekend maar de 2 albums en dan vooral de eerste met Roy Orbison vind ik prachtig. Tijdloze songs, een aanstekelijke mengeling van rock, folk, blues en country.
"Handle with Care", "Not Alone Any More" en "7 Deadly Sins" zijn topsongs maar alles hierop is gewoon uitstekend, inclusief de bonustracks. De DVD is ook zeer de moeite waard, dit is een must in je collectie.

Totaal anders dan ik verwacht had, met Tom Petty kan ik dit nog redelijk linken.. Maar met Dylan wordt het moeilijk voor mij, liever deze artiesten solo maar desondanks maken ze leuke muziek.

avatar van Blokkie
Heerlijke cd. De stemmen van de heren komen er heel mooi uit. Ze zijn allemaal verschilend, maar passen toch bij elkaar. Ik ben er erg blij mee.

avatar van lennon
Erg lekker album, enige minpunt voor mij persoonlijk is Bob Dylan. Ik kan de stem van de man echt niet verdragen!!

Leuke box, met leuke extra's. Zeker omdat de albums al lang niet meer te verkrijgen waren!

En wat een mooie stem had Roy toch!

avatar van Johanv4434
Heerlijke dubbelaar die zeker en vast het volle pond verdiend qua sterren. Enkel dringend de dvd eens opzetten, maar ik kom er niet aan want ik zit heel de tijd de cd's te beluisteren.

Johanv4434 schreef:
Die DVD is nou net het toefje slagroom op het geheel!!!!!!!!!!

avatar van Johanv4434
Ik kan je helemaal geen ongelijk geven.

avatar van music4life
geweldige band, erg leuke muziek! en geiale teksten luister bijvoorbeeld naar she's my baby en wilbury twist. alleen al dat eén van de grootste namen in de popmuziek in 1 band samenspelen is al leuk en de mzuiek is ook eerd aangenaam!

de teksten gaan helemaal nergens over en dat is juist zo leuk, hoe zou dat zijn voor een engelssprekende..

avatar van devel-hunt
Eén Willbury live, YouTube - George Harrison - "If You Belong To Me" - Live on VH1 , jammer dat het hier bij bleef. Ergens eind 1999, tijdens een TV show down under.

avatar van Boenga
Enerzijds een beetje heel erg droevig dat ik - als 42-jarige - deze groep pas 20 jaar na datum leer kennen. Anderzijds: beter laat dan nooit.
Met vol. 3 moet ik nog kennismaken, maar de eerste cd is gewoonweg een juweel !!! Wie heeft er nu in godsnaam ooit de hartstilstand uitgevonden...?

avatar van WeZet
Fantastische samenwerking van topartiesten. Jeff Lynne, George Harrison, Roy Orbinson, Tom Petty... Het genre leent zich perfect voor hen. Country deuntjes kunnen, hoewel ze vaak dezelfde structuur hebben, toch als iets vernieuwends uit de bus komen. Dat bewijzen Handle with Care en End of the Line in ieder geval. Er zitten ook minder werken op de cd's, maar al met al is het een heerlijke luisterervaring.

avatar van Ducoz
Kan niet wachten tot deze in m'n bus ploft..!!