Tim Hecker - The North Water (2021)

Canada
Score
Label: Invada

1. Seasick (4:40)
  2. First on Deck (1:54)
  3. Delirious Hunt (2:45)
  4. Seasick II (1:57)
  5. Left on the Ice (3:53)
  6. Our First Whale (4:52)
  7. Ice Row (1:50)
  8. It's a Mistake to Think Too Much (2:40)
  9. The Warmth of Drax (3:25)
  10. Winter's Coming (3:50)
  11. Loot (2:34)
  12. A Breather (2:24)
  13. Seasick III (2:52)
  14. Twinkle in the Wasteland (3:41)
  15. Starting Over Again (2:34)
De hoes ademt de sfeer uit van de muziek, de muziek ademt de sfeer uit van de hoes. En spreekt dus voor zichzelf. Prachtig artisch album van Hecker. Bij voorkeur luisteren met deuren en ramen wijd open, in de winter en dus dikke jas aan. Maar prachtig en zeer sfeervol album geworden, yes

PS. Check dan ook eens label Glacial Movements van la bella Italia, meer van dit soort soundscapes, denk BvDub bijv. Ofschoon deze vaak plaatkant vullende tracks heeft waar Hecker voor meer maar kortere nummers gaat. Maar blijft ijzig beautiful.

Tramps like us schreef:

Of dit album: Parhelion - Midnight Sun (2010) - MusicMeter.nl van het Cyclic Law label, ook vele mooie releases net als deze nieuwe van Tim Hecker. PS, wat een prachtige serie behoort bij deze score, zeker de moeite waard

Dank voor de tip. Cyclic Law zeker bekend hier, staat redelijk wat van, cd en vinyl, edoch genoemd artiest ken ik niet. Zal zeker checken.