The Absence - Riders of the Plague (2007)

Label: Metal Blade

1. Riders of the Plague (4:01)
  2. Dead and Gone (5:02)
  7. Untitled (0:04)
  8. Awakening (5:13)
  9. Merciless (6:44)
  10. Into the Pit (2:48)
  11. The Victorious Dead (4:16)
  12. Outro (7:03)
avatar van Poncho
Ze noemen zichzelf de opvolgers van testament. Misschien wat overdreven, zeker omdat het al geen pure trash metal meer is, meer melodieuze death metal. Maar al bij al is dit album toch zeker even goed als sommige testament albums. Echte aanrader

bro
Volgens Aardschok is deze zeer geschikt voor fans van Lamb Of God, Dääth, God Forbid, Mors Principium Est , Scar Symmetry en het oude Trivium. toen ik dat las wist ik gewoon dat ik deze moest hebben. ik heb hem nu gedownlaod maar ik ben er zo overdonderd van dat ik er zeker bereid voor ben er wat geld voor neer te tellen!
Buiten Scar Symmetry is dit een van de weinige bands die mij bijna een vol uur kan blijven boeien. dat deze band gelijkaardig klinkt met Scar Symmetry (maar dan rauwer) vind ik dan ook super goed.
de solos zijn in de zelfde aard als scar symmetry. Bijde scar symmetry-gitaristen hebben trouwens ook een solotje ingespeeld op deze cd. alhoewel het woord Scar symmetry hier veel valt moet je echt niet denken dat het een scar symmetry-afreksel is. ze hebben zeker hun eigen sound. 5*

avatar van james_cameron
Uitstekende melodieuze deathmetal, vooral het gitaarwerk is geweldig. De brute zang is wat eentonig op den duur, maar de sterke composities en de prima produktie zorgen voor een eersteklas album.